"Zammı geri alın"

“Zammı geri alın”
 Yüksek Hızlı Tren (YHT) abonman biletlerindeki fahiş zammı gündeme taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bilet fiyatlarındaki 1 yıllık zam oranını da açıkladı.Çakırözer, “Son zamla birlikte Ankara-Eskişehir...

 


Yüksek Hızlı Tren (YHT) abonman biletlerindeki fahiş zammı gündeme taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, bilet fiyatlarındaki 1 yıllık zam oranını da açıkladı.


çakırözer, “Son zamla birlikte Ankara-Eskişehir hattındaki öğrenci abonman bilet yüzde 88 arttı ama son 1 yıldaki artış yüzde 126. Aynı hatta tam abonman bilete yapılan zam yüzde 170 ama 1 yıllık zam yüzde 224” dedi. Her gün aralarında öğrencilerin ve kamu çalışanlarının da olduğu ortalama 5 bin kişinin abonman biletle seyahat ettiğini söyleyen çakırözer, “Kamu hizmeti ile bağdaşmayacak şekilde kâr ettiği Sayıştay raporları ile sabit bir kuruluşun bu kadar büyük bir zamla hizmet vermesi adaletli, vicdani değil, kamu hizmeti ile bağdaşmaz. Bu zam derhal geri alınmalıdır. Yüksek hızlı zam, durdurulmalı” dedi. çakırözer; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile TCDD yönetimine “Yaptıklarının indirim mi, yoksa zam mı olduğunu trene binip, her gün seyahat eden ortalama 5 bin kişiye sorsunlar” çağrısını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.