Dolandırıcılar sınır tanımıyor

Dolandırıcılar sınır tanımıyor
Eskişehir’de biri kadın iki kişi sosyal medya üzerinden dolandırıldıklarını iddia ederek soluğun polis merkezinde aldı. Çamlıca ve Güllük Mahallelerinde meydana gelen olaylarda internet üzerinden araç kiralamak isteyen M.T.,ile...

Eskişehir’de biri kadın iki kişi sosyal medya üzerinden dolandırıldıklarını iddia ederek soluğun polis merkezinde aldı. çamlıca ve Güllük Mahallelerinde meydana gelen olaylarda internet üzerinden araç kiralamak isteyen M.T.,ile cep telefonundan kendisini banka görevlisi olarak tanıtarak kart şifresini teslim eden Y.E.,paralarını kaptırdı.
Her iki dolandırıcılık olayı ile ilgili 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.Kendilerini dolandıran şahıslardan şikayetçi olduklarını belirten M.T., “Sosyal medya üzerinde gördüğüm bir şirket yetkilisiyle araç kiralamak için irtibata geçtim.Benden bin lira para talep etti.Gönderdiği hesaba parayı yatırmama rağmen aracı kiralayamadım.Verdiği numarayı aradığımda hep beni oyaladı.çeşitli bahaneler uydurdu.Bir daha da o numaraya ulaşamadım.Beni dolandıran şahsın yakalanarak cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
Aynı mahkemede görülen bir başka  davada ise,Y.E.,isimli kadın,kendisini cep telefonundan arayarak banka  görevlisi olarak tanıtan şahsa kredi kartının şifresini verdiğin ve bu yüzden hesabındaki tüm paranın çekildiğini söyledi.Mahkeme heyeti sanıkların yakalanabilmesi için emniyete yazı yazılmasını kararlaştırarak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.