"Babam gibi severdim"

“Babam gibi severdim”
Tutuklu Sanık Ahmet Ö. “Amacım öldürmek değildi. Babam gibi severdim. Üzerime Geldiklerini Görünce Korktum ve Paniğe Kapıldım”Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde geçtiğimiz yıl Kasım ayında “sistem üzerinden...

Tutuklu Sanık Ahmet ö. “Amacım öldürmek değildi. Babam gibi severdim. üzerime Geldiklerini Görünce Korktum ve Paniğe Kapıldım”


Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde geçtiğimiz yıl Kasım ayında “sistem üzerinden bilet parasının iade edilmesi” meselesi yüzünden işlenen cinayet olayının davasına başlanıldı.


Eskişehir 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Ahmet ö (29) öldürülen Vahit Ayrım’ın (64) yakınları ile taraf avukatları katıldı. Olayda adı geçen üniversite öğrencileri özgür D. (20) ile Yılmaz A. (20) duruşmaya katılmadı.


Olayın bilet iade meselesi yüzünden kaynaklandığını belirten sanık Ahmet ö., “Olay gecesi otogarda gece vardiyasında görevliydim. Yazıhaneye 2 genç geldi. Kredi kartı ile işlem yaptıklarını söylediler. Otobüs yolda arıza yapmıştı. Araç arızalı olduğu için aldıkları bileti iptal ettirmek istediler. Nakit ödeme yapmamı istediler. Nakit ödeme yapamayacağımız söyledim. önce kabul ettiler. Kabul ettiğimize dair belge talep ettiler belge veremeyiz dedim. Ukalalık yapmaya başladılar. Müşteriyiz diyerek cep telefonlarıyla birilerini aramaya başladılar. Telefon ile görüşürken bana bakıyorlardı. İkisine de buradan gidin diye uyarıda bulundum. Uzun boylu olan çantasını yere atıp üzerime doğru koşmaya başladı. Panik ve korkuya kapıldım. Yazıhanedeki bıçağı yanıma alıp, onlara doğru ilerledim. Bıçağı rastgele salladım. Vahit amcayı babam gibi severdim. Ailesine baş sağlığı diliyorum. öldürmek gibi bir kastım yoktu. Bıçak, kavgayı ayırmak için araya giren Vahit Ayrım’a isabet etmiş. Bıçak darbesi aldığından haberim yoktu. öldüğünü olaydan yarım saat sonra öğrendim ve şoka girdim. üzerime doğru gelmeye başlayınca darp edeceklerini hatta yanlarında bıçak olabileceğini düşündüm. Korkmuş ve panik içerisindeydim. Olayın böyle olmasını istemezdim” dedi.


Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 2 Nisan 2020 tarihine ertelerken hakkında “kasten öldürme” suçundan dava açılan sanığında tutukluluk halinin devamına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.