"Büyükşehir'de tartışmalı meclis"

“Büyükşehir’de tartışmalı meclis”
 Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci oturumu yine tartışmalı geçti. Geçtiğimiz meclis toplantısında gündeme gelen afet riskli alanlarla ilgili konu meclisi gerdi. Öte yandan Sazova Mahallesi’nde bulunan açık...

 




Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci oturumu yine tartışmalı geçti. Geçtiğimiz meclis toplantısında gündeme gelen afet riskli alanlarla ilgili konu meclisi gerdi. öte yandan Sazova Mahallesi’nde bulunan açık oto parkın işletme hakkının KENTAŞ’A yeniden verilmesi ile ilgili konu da tartışma yarattı.




Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci oturumu Yılmaz Büyükerşen’in yokluğunda Aydın ünlüce başkanlığında yapıldı.


19 maddenin gündeme geldiği toplantıda 5 madde oy çokluğuyla kabul edilirken,  14 madde ise oy birliğiyle meclisten geçti.


Meclis oturumuna başlamadan önce söz alan AK Partili Meclis üyesi Orhan Durmuş, bir konuya açıklık getirmek istedi.


“AFET RİSKLİ ALAN TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR”


Durmuş, bakanlıktan aldığı yeni bilgileri meclis üyeleriyle paylaştı.


Afet riskli alanlarla ilgili belediyenin yanlış bilgi verdiğini iddia eden Durmuş, “Afet riskli alan meselesindeki bilgi gerçeği yansıtmıyor. Oradaki bilgi şöyle: Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun mahkeme kararında parsel bazında davayı açan vatandaş lehine sadece iptal davası verildiği, diğer sekiz mahallede kalan alanla ilgili afet riskli alan uygulamasının devam ettiği uygulamasının bilinmesini istiyorum. Bu arada ayrıca mahkeme sürecinde büyükşehir belediyesinin son davaya müdahil olma talebi yok. Takip etmemiştir meseleyi. Ayrıca afet riskli alanla ilgili belediyenin üstüne düşen uygulamaları yapmadığı bilgisini aldık. Buradaki mülk sahipleriyle yeterince görüşüp, uzlaşıp, anlaşmadığı ve bu raporlar Bakanlığa ulaşmadığı için mahkemenin iptal sebeplerinden biri de zemin etüt testlerin yeteri kadar yapılmaması ve bunun raporlaştırılmamasına dayanıyor. Yetkinin tamamen Büyükşehir Belediyesi’nde olduğuna dair Bakanlıktan bilgi aldık. Büyükşehir Belediyesi olası bir deprem konusunda buranın sorumluluğu bende değil gibi bir kolaycılığa kaçamaz” diye konuştu.


Orhan Durmuş’un açıklamalarına yanıt veren Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Korhan Koyuncu, “Bu alanla ilgili Danıştay’ın iptal kararından sonra Bakanlık tarafından bu alana ilişkin planlar belediyemize iade edilmiştir. Daha sonra bu alanla ilgili müdahil olmamız konusunda Bakanlığın bir talebi olmamıştır. Bütün süreç Bakanlık tarafından yürütülmüştür. Bu ay itibaren de izim elimize Danıştay’ın temyiz aşamasının bittiği ve alanın iptal olduğuna yönelik bilgi de gelmiştir” diye konuştu.


 “çİFTELER OTOGARI NE OLDU?”


AK Partili Meclis üyesi Orhan Durmuş, bir de soru önergesi vererek çifteler otogarının neden tamamlanmadığını sordu. Durmuş, “Ne zaman tamamlanacak merak ediyoruz” dedi.


öte yandan maddelere geçildi. Sazova Mahallesi’nde bulunan açık oto parkın işletme hakkının KENTAŞ’A yeniden verilmesi ile ilgili konu tartışma yarattı.


“YASAL SAKINCA YOK”


Konuya ret oyu vereceklerini belirten Orhan Durmuş, “Belediye şirketleri 3. Şahıslara devrettiği yerlerle ilgili bilgi verirse bundan sonra kararları gözden geçiririz” dedi.


CHP’li meclis üyesi İbrahim Arslan ise bu durumun bir kiralama işi olmadığını kaydetti.


Yasal olarak düzenlenen bir konu olduğunu dile getiren Arslan, “Büyükşehir buraları işleteceği gibi kendi ortakları aracılığıyla da bu işleri yapabilir. Burada şüpheye meydan verecek hiçbir ortam bulunmamaktadır. Herhangi bir yasal sakınca ya da sıkıntı yoktur” dedi.


“UYGUN DEĞİL”


Emek Mahallesi’nde bulunan alanın imar değişikliğiyle akaryakıt istasyonuna dönüşmesine ilişkin maddeye de ret oyu verdiklerini belirten AK Partili Meclis üyesi Mustafa Birsen, “Burası tescilsiz alan. Park ve Pazar alanına denk geliyor. Park alanına isabet eden alanın akaryakıt istasyonuna dönüşmesi uygun değil” dedi.


Birsen’e cevap veren CHP’li meclis üyesi Erdoğan Aydoğmuş, bir kısmının denk geldiğini sosyal donatı alanında bir eksilme olmadığını ifade etti.


Uzun tartışmaların ardından ilgili madde de oy çokluğuyla kabul edildi.


Diğer maddeler de görüşülerek meclis oturumu sonlandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.