Ne vicdan kalmış ne de acıma

Ne vicdan kalmış ne de acıma
Dolandırıcılar can yakmaya devam ediyor. Acıma ve vicdan duygusu kalmayan dolandırıcıların son kurbanı Eskişehir’de bir şehit annesi oldu. Kurtuluş Mahallesinde ikamet eden şehit annesi Havva Gündoğmuş isimli kadın kendisini...

Dolandırıcılar can yakmaya devam ediyor. Acıma ve vicdan duygusu kalmayan dolandırıcıların son kurbanı Eskişehir’de bir şehit annesi oldu. Kurtuluş Mahallesinde ikamet eden şehit annesi Havva Gündoğmuş isimli kadın kendisini cep telefonu ile arayan ve savcı olarak tanıtan bir şebekenin kurbanı oldu.
 Oğlunu yıllar önce Hatay ilinde terör örgütü mensuplarınca girdiği çatışmada şehit veren talihsiz kadın, torunları için bankada biriktirdiği tüm parasını dolandırıcılara kaptırdı. İkametinde bulunduğu bir sırada tanımadığı bir numaradan arandığını belirten Havva Gündoğmuş “Eşimin olmadığı sırada cep telefonumdan arayan kişi kendisi savcı olarak tanıtarak benim islimimin FETö üyeliği listesinde yer aldığını söyledi. Korktum ve paniğe kapıldım. Bankadaki parama el konulacağını ifade ederek biran önce çekmemi istedi. Paniğe kapıldım. Evden çıkarak bankaya geldim. Hesaptaki paramı çektikten sonra beni yine aradılar. Daha sonra arkamdan gelen şahıs paralar üzerindeki parmak izini alacağız diyerek tüm parayı elimden alıp yanımdan uzaklaştı. Dolandırıldığımı olayı yakınlarıma anlattığımda anladım ama çok geç oldu. Torunlarımın geleceği için biriktirdiğim tüm param bana bugüne kadar da iade edilmedi. Beni dolandırandan şikâyetçiyim. Hak ettiği cezayı çeksin” dedi.
NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN
9 YIL HAPİS
Eskişehir 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ‘nitelikli dolandırıcılık’ davasının karar duruşmasına mağdur olan Havva Gündoğmuş ile yine aynı suçlardan dolayı tutuklu,u olan sanık Yunus Y.,Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.Duruşmada üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen sanık,tahliye ve beraatini talep etti.Sanık Yunus Y.,dolandırıcılık olayını gerçekleştiren kendisinin olmadığını belirterek,Havva Gündoğmuş’un yanlış teşhiste bulunduğunu söyledi.Mahkeme heyeti,şahsı ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 9  yıl hapis cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.