"Macbeth" ayakta alkışlandı

“Macbeth” ayakta alkışlandı
Böyledir Bizim Sevdamız oyunu ile sezona iddialı bir giriş yapan ve tüm oyunlarında kapalı gişe Eskişehirliler ile buluşan Şehir Tiyatroları, yeni oyunuyla da beğeni topladı. Dünyaca ünlü oyun yazarı William Shakespeare’in...

Böyledir Bizim Sevdamız oyunu ile sezona iddialı bir giriş yapan ve tüm oyunlarında kapalı gişe Eskişehirliler ile buluşan Şehir Tiyatroları, yeni oyunuyla da beğeni topladı.


 


Dünyaca ünlü oyun yazarı William Shakespeare’in en önemli klasiklerinden sayılan Macbeth’i başarıyla sahneleyen Şehir Tiyatroları’nın başarılı oyuncuları, oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Yönetmenliğini, Eskişehir izleyicisinin tanıdığı ve sevdiği usta yönetmen Barış Erdenk üstlendiği oyun, sahne tasarımı ile de dikkat çekiyor. Sabahattin Eyüboğlu’nun Türkçeleştirdiği ve özlem Belkıs’ın uyarladığı oyunun dekor tasarımını Emre Satı, kostüm tasarımını Medina Almaç Yavuz, ışık tasarımını Kerem çetinel ve hareket düzenini Sibel Erdenk gerçekleştirdi. Oyunun müzikleri ise Gürkan çakıcı’ya ait.


İlk olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonunda izleyici karşısına çıkan oyun, gücü elde etmek ve bunun da ötesinde gücü elde tutmak pahasına ödenen bedelleri ve bunun yakıcı sonuçlarını farklı bir anlatım biçimi ile ele alıyor. Şehir Tiyatroları sanatçıları Ali Eyidoğan, Tolga Tümer, Mert Kırlak, Pınar Bekaroğlu Ciotta, Yalçın özen, Gonca Yakut ve Berkay Gökçek’ten oluşturulan kadro ile sahnelenen oyun, ışığı, atmosferi, şarkıları ve sahnelenişi ile Eskişehirli tiyatro severlere bambaşka bir Shakespeare lezzeti sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.