"Sağlıkta şiddete sessiz kalmayacağız"

"Sağlıkta şiddete sessiz kalmayacağız”
 Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından son zamanlarda iyice artış gösteren sağlıkta yaşanan şiddet olayları ile ilgili tepki gösterildi.Eskişehir- Bilecik Tabip Odası Yönetim kurulu adına konuşan Neşe Yılmaz,...

 


Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından son zamanlarda iyice artış gösteren sağlıkta yaşanan şiddet olayları ile ilgili tepki gösterildi.


Eskişehir- Bilecik Tabip Odası Yönetim kurulu adına konuşan Neşe Yılmaz, hekimlik yapabilmek için şiddetsiz bir sağlık ortamı talep ettiklerini söyledi.


Meslektaşlarının teker teker öldürüldüğü, binlercesinin yaralandığı, on binlercesinin sözlü ve fiili  tacize maruz kaldığı bir sağlık ortamına sessiz kalınmasının mümkün olunamayacağını belirten Neşe Yılmaz, “Sağlıktaki bu ölümcül şiddeti tam olarak ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler yapılıncaya, hasta- hekim ilişkisini  insani boyuta taşıyacak siyasal- kültürel iklim oluşuncaya ve buna uygun sağlık politikaları tesis edilinceye kadar bu konuda mücadeleyi hep birlikte yükseltmekle kararlı olduğumuz bilinmelidir” ifadelerini kullandı.


Yılmaz, 14 Mart’a kadar her çarşamba günü Etipark’ta ‘Sağlıkta şiddet yasası çıkarılsın’  demek için önceki yıllarda sağlıkta şiddet nedeniyle kaybedilen meslektaşları anmak, unutulmadıklarını anlatacakları park buluşmalarında meslektaşları, tüm sağlık çalışanlarını yanlarında görmek istediklerini kaydetti. 


Yılmaz, 15 Mart Pazar günü de Ankara’da gerçekleştirecekleri beyaz mitingle tüm çalışanları ile birlikte yaşadıkları haksız, hukuksuz, şiddet dolu sağlık ortamını protesto etmek için buluşacaklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.