"Hayvandan insana bulaşmaz"

“Hayvandan insana bulaşmaz”
Evcil hayvan sahiplerini rahatlatan açıklama Veteriner Hekim Evren Fatih Mumcu’dan geldi.Çin’de patlak veren ve binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan Korona Virüsünün kedi ve köpekler de görüldüğüne işaret eden Mumcu, hayvanlardaki...

Evcil hayvan sahiplerini rahatlatan açıklama Veteriner Hekim Evren Fatih Mumcu’dan geldi.


çin’de patlak veren ve binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan Korona Virüsünün kedi ve köpekler de görüldüğüne işaret eden Mumcu, hayvanlardaki virüsün insanlara bulaşmadığını kaydetti.


Alanönü Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı zerinde faaliyet gösteren Angora Veteriner Kliniğinde hizmet veren Veteriner Hekim Evren Fatih Mumcu “Vaka sayısı 34 bini geçti. çin dışında 27 ülkede daha yayılım gösterdi ve hızla yayılmakta. Veteriner hekim olarak bizler can dostlarımızda görülen korona virüs enfeksiyonunun insanlara bulaşmadığını önemle hatırlatırız. Kedi ve köpek sahiplerinin aşılama faaliyetlerini aksatmamalarını istiyoruz. özellikle 6 aydan küçük yavrularda sarı renkli, pis kokulu ishal yapan virüs hayvanın bağırsak fonksiyonunu kısıtlar. Köpek zayıflar. Bu hastalıktan korunmak için mutlaka Corona Virüsü aşısı yaptırılmalıdır. Bu virüs özellikle kedilerde sinsi ve öldürücü olmaktadır. İnsanlara kedilerden de bulaşmaz. Kedilerde Corona Virüsü diğer canlılardan farklı ve ölümcül seyretmektedir. Aşı gerekmekte ve çok önemlidir” şeklinde uyarıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.