"Dayanamayıp bıçakladım"

“Dayanamayıp bıçakladım”
Şirintepe Mahallesinde 2 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan cinayetin tutuklu sanığı Onur D. ilk savunmasını yaptı. Sanık Onur D. “İğrenç teklifte bulundu. Dayanamadım, önce Kenan’ı ardından Cemal’i bıçakladım”...

Şirintepe Mahallesinde 2 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan cinayetin tutuklu sanığı Onur D. ilk savunmasını yaptı. Sanık Onur D. “İğrenç teklifte bulundu. Dayanamadım, önce Kenan’ı ardından Cemal’i bıçakladım” dedi.


Eskişehir’de geçtiğimiz yıl Nisan ayında Şirintepe Mahallesi Candaş Sokak içerindeki bir ikamette işlenen çifte cinayetin sır perdesi aralandı. 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı olayın cinayet olduğu ortaya çıktı.


Olaydan hemen sonra yapılan inceleme ve soruşturmada evde kanlar içinde bulunan Cemal Kayalı (46) ile Kenan Metin (37) isimli şahısların birbirlerini bıçakladığı şeklinde Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklama yapılmıştı. Daha sonra olay yerinde ve çevrede yapılan araştırmada şahısların öldürüldüğü anlaşıldı.


ZANLI KISA SüREDE YAKALANDI


Cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen soruşturma ve otopsi sonuçlarına göre Cemal Kayalı ile Kenan Metin’in öldürüldüğü tespit edildi. Bunun üzerine tekrar soruşturma başlatan ekipler, olay günü ikamette olan Onur D. (21) isimli genci gözaltına aldı. Emniyette yapılan sorgulamada şahsın, birlikte alkol aldığı Kayalı ile Metin’i bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. İfade işleminin ardından katil zanlısı Onur D. nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


İĞRENç TEKLİFTE BULUNDU İDDİASI


Bir süreden beri tutuklu olan katil zanlısı Onur D. dün ilk kez hakim karşısına çıkartıldı. Eskişehir 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya, tutuklu sanığın yanı sıra avukatı ile mağdur avukat ve yakınları katıldı. Olay gecesi her iki şahısla birlikte alkol aldıklarını söyleyen Onur D. Kenan’ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Bir anlık öfkeye kapıldığını belirten sanık “O gece Kenan Metin beni odaya çağırdı. Kapıyı arkada sürgüledi ve benimle beraber olmak istediğini söyledi. Korktum ve çok sinirlendim. Elime geçirdiğim bıçakla üzerine yürüdüm. Yaralanmıştı. Yere düştü. Daha sonra Cemal Kayalı önüme çıktı. Onu da bıçakladıktan sonra bulduğum giyecekleri alıp evden ayrıldım. üzerim kan içindeydi. Ne yaptığımı da bilmiyordum” dedi. Mahkeme heyeti 2 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla hakkında adam öldürmek suçundan dava açılan Onur D.’nin akli dengesinin yerinde olup olmadığın belirlemesi için adli tıp kurumuna gönderilmesine ve bu nedenle duruşmanın 12 Mayıs 2020 tarihine ertelenmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.