"Kız çocukları eğitimden koparılamaz"

“Kız çocukları eğitimden koparılamaz”
 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 31’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Vilayet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.  ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, “Kız çocuklarının erken...

 




çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 31’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Vilayet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.  çYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, “Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilerek eğitimden koparılmaması için toplumsal farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz.” Dedi.


çelenk bırakılmasının ardından bir açıklama yapan çYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, çYDD’nin kurulduğundan bu yana geçen 31 yıl içinde çok sayıda proje gerçekleştirdiğini söyledi.


Kardelenlerin, bir ışıkta siz yakın, baba beni okula gönder, her kızımız bir yıldız, Anadolu’da bir kızım var öğretmen olacak gibi projelerle çok sayıda kişinin ve ailenin yaşamına dokunduklarını kaydeden Akmen,


“çYDD olarak kadının toplumsal konumunun gelişmesi için kız çocuklarının okutulması, meslek sahibi olması ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanarak toplumsal üretime katılması için yoğun bir çaba harcıyoruz. Bu bağlamda kız çocuklarının erken yaşta evlendirilerek eğitimden koparılmaması için toplumsal farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. Hepimizin bildiği ve önemli bir sorun haline gelen ‘çocuk gelin’ ve ‘çocuk annelerin’ sayısının artmaması için aileleri bilinçlendirmek gerektiğine inanıyoruz” dedi.


Akmen, “Kuruluş yıl dönümümüzde büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere açtığı yolda, laik, demokratik, hukuk devleti ilkelerine bağlı kalarak, daha çok çalışma sözü veriyoruz. Aydınlık yarınlarda buluşmayı diliyoruz” ifadelerini kullandı.


Törene CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe ünlü, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.