"Acil eylem planı şart!"

“Acil eylem planı şart!”
 Eskişehir İnşaat Mühendisleri Oası’nın dün başlayan genel kurulunda yapılan konuşmalarda olası bir depreme dair önemli uyarılarda bulunuldu. Oda Başkanı Deniz Kılıç, “Deprem olmadan acil eylem planı oluşturulmalı,...

 


Eskişehir İnşaat Mühendisleri Oası’nın dün başlayan genel kurulunda yapılan konuşmalarda olası bir depreme dair önemli uyarılarda bulunuldu. Oda Başkanı Deniz Kılıç, “Deprem olmadan acil eylem planı oluşturulmalı, mevcut yapı envanteri çıkartılmalı ve önlemler alınmalıdır” diye konuştu.


 


Gündemine Alpu’da yapılmak istenen termik santrali de alan Kılıç, “Yaşanabilir şehirler arasında dünyada üst sıralarda olan ve örnek alınan kentimize yapılması planlanan santrale daima karşı çıkacağız” ifadelerini kullandı.


 


Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odasının 12’nci olağan genel kurulu dün başladı. Büyükşehir Belediyesine ait Taşbaşı Kültür Merkezinin ev sahipliğini yaptığı genel kurulun ilk oturumunda geçen dönem faaliyetleri hakkında üyeler bilgilendirildi.


Eski Oda Başkanlarından Erman Gölet’in divan başkanlığı görevini üstlendiği kongreye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bazı siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ile çok sayıda üye katıldı. Başkanlığını yaptığı geride kalan görev süresi değerlendiren Deniz Kılıç, Eskişehir’in yararına olan her türlü hizmetin yanında olduklarını söyledi.


DEPREM SADECE KADER OLARAK GöRüLMEMELİ


ülkede yaşanan ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketi başta olmak üzere, kömür yakıtlı termik santral ile sektörde yaşanan işsizlik sorunlarında değinen Kılıç, yaptığı veda konuşmasında şunları söyledi. “Türkiye bir deprem ülkesidir, bir başka ifadeyle ülkemiz yer kürenin önemli deprem kuşaklarının üzerinde yer almaktadır. Doğal olayı olan depremin ülkemizde doğal afet gibi yaşanması ve bir türlü önlem alınmaması sorunun kaynağını oluşturmaktadır. Doğa olaylarının doğal afet durumuna geçmemesi ancak her yapının mühendislik hizmetini almasını sağlayacak bir sistem kurmaktan geçmektedir. Depremin bir doğa olayı olduğu kabul edilmeli ancak denetimsizliğin neden olduğu olumsuzlukları kader gibi değerlendiren yaklaşımdan uzak durulmalıdır. Yer hareketlerine ve zemine uygun yapı üretmenin depremi tehlike olmaktan çıkartacağı gerçeği görülmelidir. Deprem olamadan acil eylem planı oluşturulmalı, mevcut yapı envanteri çıkartılmalı ve önlemler alınmalıdır”


TERMİK SANTRAL TEPKİSİ


Alpu Ovasına yapılması planlanan kömür yakıtlı termik santrale asala izin vermeyeceklerine de dikkat çeken Kılıç “Alpu ovamızda tarım dışında dünyanın en kaliteli ve şehrimizin simgesi ola lületaşı ocakları bulunmaktadır. Yapılması planlanan santral ile tarım dışında lületaşı da yok olma tehlikesi altındadır. Kömürlü termik santrallerin doğaya, habitata, yer altı oluşumlarına, insan sağlığına olumsuz etkileri olacağı aşikârdır. Yaşanabilir şehirlerarasında dünya da üst sıralarda ve örnek alınan kentimize yapılması planlanan kömür yakıtlı termik santrale daima karşı çıkacağız” dedi.


EN BüYüK SORUN İŞSİZLİK


Sektörde yaşanan en büyük sıkıntıların başında işsizliğin geldiğini de belirten Deniz Kılıç “Son yıllarda mesleğimize ilişkin bilimsel eğitim hafife alınarak mühendislik değersizleştiriliyor.4 hoca ile 400 öğrencinin öğrenim yaptığı üniversiteler açmaktan artık vazgeçelim. Yeni mezun olan meslektaşlarımızın işsizlik oranı yüzde 50’yi geçti. önemli sorumluluklar üstlenerek çalışan mühendislerin çalışma koşulları ağır, özlük hakları ve ücretleri yetersizdir”


2 ADAY BAŞKANLIK İçİN YARIŞACAK


Bugün de devam edecek olan genel kurulda 2 aday yönetim kurulu başkanlığı için yarışacak. Oda hizmet binasında saat 09.00’da başlayacak olan seçimde Orkun Kılıç ile Musa çoban’ın listeleri yarışacak. Yapılacak seçim akşam saat 17.00’de sandıkların açılıp oy sayımında bulunulmasıyla sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.