"Turist rehberliği kutsal bir görevdir"

“Turist rehberliği kutsal bir görevdir”
 Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesinin girişimleriyle Anadolu Üniversitesi öğrencilerine sunulan fırsatlardan biri olan kısmi zamanlı öğrenci işçilerin çalışma alanlarına, bir yenisi daha eklendi. Turizm Fakültesi tarafından...

 


Anadolu üniversitesi Turizm Fakültesinin girişimleriyle Anadolu üniversitesi öğrencilerine sunulan fırsatlardan biri olan kısmi zamanlı öğrenci işçilerin çalışma alanlarına, bir yenisi daha eklendi.


 


Turizm Fakültesi tarafından daha öncesinde gönüllülük esasına dayalı olarak başlayan Kampüs Rehberliği Projesi, öğrencilere hem üniversitenin ve kampüsün tanıtımına yardımcı olmalarını hem de harçlıklarını çıkartma fırsatı sunuyor.


“KUTSAL BİR GöREV”


Anadolu üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir kısmi zamanlı öğrenci statüsünde on öğrencinin Yunus Emre Kampüsünde hizmet vermeye başladığını söyledi. Turist Rehberliği Bölümü okuyan öğrencilerin bu sayede hem pratik yapma şanslarının olduğunu hem de kampüsü ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilere daha uzman bir sunum gerçekleştirdiklerini belirtti.


Kampüs Rehberliği yapan öğrencilerle ilgili konuşan Prof. Dr. Emir “öğrencilerimizin hayata hazırlanmalarını, sosyal çevre edinmelerini ve girişimci bireyler haline gelmelerini sağlayacak bir proje. öğrencilerde yeni düşünceler oluşmasına, ayrıca onların daha geniş pazarlara adım atmasına da öncü olacak.” dedi. Prof. Dr. Emir kampüs açısından da “Turizm öğrencilerinin bu tanıtım etkinliği yapmaları kampüsümüzün daha etkin tanıtımına katlı sağlamaktadır. Bu da gelen misafirlerin daha planlı bir şekilde kampüsü gezmelerine, doğru bilgi edinmelerine ve kampüs hakkında olumlu bir intiba ile buradan ayrılmalarına olanak sağlamaktadır.” açıklamasında bulunarak 21 Şubat Dünya Rehberleri Gününü kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.