"Her güzel şey eğitimin eseri"

“Her güzel şey eğitimin eseri”
 Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi E Blok Konferans Salonu’nda, öğretmen Dilek Livaneli’nin konuşmacı olarak katıldığı ‘Bir Dilek Yetmez’ söyleşisi gerçekleştirildi. Varkey Gems Vakfı tarafından Küresel...

 


Anadolu üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi E Blok Konferans Salonu’nda, öğretmen Dilek Livaneli’nin konuşmacı olarak katıldığı ‘Bir Dilek Yetmez’ söyleşisi gerçekleştirildi.


 


Varkey Gems Vakfı tarafından Küresel öğretmen ödülleri'ne aday gösterilen ve dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girmeyi başaran ilk Türk öğretmeni Dilek Livaneli, meslek aşkını, öğretmenliğe olan tutkusunu, öğretmenliğin verdiği gücü, öğrencileri, velileri ve çevreyle kurduğu bağı, köy okulu öğretmenliğinden küresel öğretmenliğe giden yolculuğunu anlattı.


Birçok dernek ve sivil toplum kuruluşları tarafından meslek onur ödüllerine layık görülen idealist öğretmen Livaneli, öğretmen olduğu için çok gururlu olduğunu ve öğretmenlerin aslında bütün mesleklerin yaratıcısı olduğunu düşündüğünü söyledi.


“ETRAFIMIZDA GöRDüĞüMüZ HER GüZEL ŞEY EĞİTİMİN ESERİ”


Köy okulu çocukları ve halkı için çeşitli projeler geliştiren ve bu projeleri hayata geçirdiğini sunum eşliğinde katılımcılara aktaran Livaneli, köy okulu öğretmenliğinde bir sosyolog gibi etrafta olup bitenlerin gözlemlendiğini ve kendisinin de köyleri, köy okullarını cazip hale getirme fikrinin bu şekilde geliştiğini dile getirdi.


“Asıl değişimin, gelişimin, dönüşümün başlamasını gerektiğini düşündüğüm kırsal bölgeden geliyorum” diyen Livaneli sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Etrafımızda gördüğümüz her güzel şey eğitimin eseri, etrafımızda gördüğümüz her kötü şey ise eğitimsizliğin eseri. Bir köy okulunda, müdür de sizsiniz, öğretmen de, memur da, hizmetli de sizsiniz. Her şey sizsiniz o okulda ve üstünüzde ciddi bir sorumluluk var, herkesin ilkel ve imkânsız dediği ortamda bir ışık saçmak istiyorsunuz, bir değişim yaratmak istiyorsunuz, bir mıknatıs etkisi yaratıp etrafınıza öğretmen etkisini yaymak istiyorsunuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.