"Çiftçi borcunu ödeyemez halde"

“Çiftçi borcunu ödeyemez halde”
Dövizdeki dalgalanmadan en çok etkilenen kesimlerden biriside çiftçi oldu. Dövize bağlı girdilerde yaşanan artış çiftçiye yeni bir darbe vurdu.Maliyetlerin her geçen gün daha da yükseldiğine işaret eden Odunpazarı Ziraat Odası...

Dövizdeki dalgalanmadan en çok etkilenen kesimlerden biriside çiftçi oldu. Dövize bağlı girdilerde yaşanan artış çiftçiye yeni bir darbe vurdu.


Maliyetlerin her geçen gün daha da yükseldiğine işaret eden Odunpazarı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Erdemli, uygulanan tarım politikaları eleştirerek arazilerin büyük bir bölümünün ekilmediğini söyledi. İthal ürünün de ülke girmesiyle birlikte tarım ile uğraşanların dert küpü haline geldiğine de dikkat çeken Erdemli “Böyle giderse çiftçilik ve besicilik tarihe karışacak. Döviz her gün daha da yükseliyor. Dolara endeksli gübre, yem ve buna benzer temel ihtiyaç fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor. Sulamada kullandığımız elektrik birim fiyatı da yükseldi. çiftçi, bugün borcunu ödeyemez ve tarlasını da ekemez hale geldi. Acil destek sağlanmalıdır” diye açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.