Eskişehir en alt sırada

Eskişehir en alt sırada
 Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2019 yılı Ortalama Hanehalkı Büyüklüğü İstatistikleriye göre, Eskişehir listenin en altında kaldı.Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi...

 


Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2019 yılı Ortalama Hanehalkı Büyüklüğü İstatistikleriye göre, Eskişehir listenin en altında kaldı.


Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre oluşan Ortalama Hanehalkı verilerini yayımladı. Bu kapsamda TüİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre, Aydın ilinde ortalama hanehalkı büyüklüğü 2.89 olarak gerçekleşti.
Bir hanehalkını oluşturan kişilerin ortalama sayısını ifade eden ve toplam hanehalkı nüfusunun toplam hanehalkı sayısına bölünmesiyle elde edilen ortalama hanehalkı büyüklüğü değeri Aydın için 2.89 kişi oldu. Ortalama hanehalkı büyüklüğü Türkiye için 3,35 kişi olarak gerçekleşti. Ortalama hanehalkı büyüklüğünün en yüksek olduğu iller 6.11 kişi ile Şırnak, 5.39 kişi ile Hakkari ve 5.38 kişi ile Şırnak olurken; en düşük olduğu iller 2.63 kişi ile çanakkale, 2.68 kişi ile Eskişehir, 2.71 kişi ile Balıkesir oldu. Aydın ise ortalama hanehalkı büyüklüğünde Türkiye genelinde 67. Sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.