Soykırım unutulmadı

Soykırım unutulmadı
Eskişehir Azerbaycan Derneği (ESAZDER) tarafından Hocalı Soykırımının yıldönümü nedeniyle bir fotoğraf sergisi açıldı, günün anlam ve önemini belirten açıklamada bulunuldu.Dernek Başkanı Cavid Aydın, “İnsanlık adına...

Eskişehir Azerbaycan Derneği (ESAZDER) tarafından Hocalı Soykırımının yıldönümü nedeniyle bir fotoğraf sergisi açıldı, günün anlam ve önemini belirten açıklamada bulunuldu.


Dernek Başkanı Cavid Aydın, “İnsanlık adına açık bir şekilde Hocalıda yaşananların insanlığa karşı bir soykırım olarak tanınması ve faillerin adalete teslim edilmesi için çağrıda bulunuyoruz”  dedi.


İsmet İnönü Caddesi üzerinde yer alan bir alış veriş merkezinin girişinde soykırım fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı dernek başkan ve yeleri tarafından gerçekleştirildi. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği olarak soykırımın her yıl dönümünde bir araya geldikleri belirten dernek başkanı Cavid Aydın “Hocalı soykırımının her yıldönümünde veya farklı dönemlerde çeşitli etkinliklerle Ermenilerin tarihi Azerbaycan toprakları olan Karabağ’ın işgalini, Azerbaycan Türklüğüne karşı farklı dönemlerinde yapılan soykırımları ve Ermenilerin Türk düşmanlığını Eskişehir halkına, kamuoyuna aktarmaya çalışıyoruz. Hocalı katliamı kesinlikle bir tarih değildir, çünkü Hocalıdaki vahşeti görenler ve soykırımı yaşayanlar bizlerin arasında yaşamaktadır. Dolayısıyla artık kendi hakları haykıramayan insanlar için ve bu ahlaki davayı desteklememiz için size başvuruyoruz. İnsanlık adına açık bir şekilde Hocalıda yaşananların insanlığa karşı bir soykırım olarak tanınması ve faillerin adalete teslim edilmesi için çağrıda bulunuyoruz”  şeklinde konuştu. Hazırlanan açık hava sergisi gün boyu açık tutularak Eskişehir halkına da Hocalı soykırımı konusunda dernek yöneticileri tarafından bilgi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.