"CHP herkesin umudu oldu"

“CHP herkesin umudu oldu”
  + Cumhuriyet Halk Partisi’nin heyecanla beklenen 37’inci il olağan genel kurulu dün yoğun bir katılımla gerçekleşti.  Gergin geçmesi beklenen kongre aksine sakin bir havada yapıldı. 5 adayla geçmesi beklenen il başkanlığı...

 


 


+ Cumhuriyet Halk Partisi’nin heyecanla beklenen 37’inci il olağan genel kurulu dün yoğun bir katılımla gerçekleşti.  Gergin geçmesi beklenen kongre aksine sakin bir havada yapıldı. 5 adayla geçmesi beklenen il başkanlığı kongresinde Nevin Kavak delegeden imza alamayınca çekilmek zorunda kaldı.


+ Genel kurulda yapılan konuşmalarda ise, CHP’nin iktidara yürüdüğünün altı çizilirken birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ta yaptığı konuşmada, “Yoksulun, mağdurun, adalet arayanın, hakkı yenen herkesin bütün umudu CHP’dir” dedi.


 


öte yandan blok liste olarak yapılması beklenen kongrede daha sonra çarşaf liste usülü seçim yapılması kararı alındı. Bu nedenle kongrede oy verme işlemi akşam saatlerinde başladı. İl Başkanlığı yarışı Mevcut Başkan Abdülkadir Adar, Recep Taşel, Metin Tomsuk ve Ali ünal arasında geçerken, kimin kazandığı ise gece yarısı belli oldu.


HABERİ;


CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık divan başkanlığına seçilirken, divan üyeliklerine ise  ikinci başkan olarak Yücel Yenilmez, Nuray Efe, Butay Erdoğan, Haydar Saylan, özgür Karaman, Ulaş Işık seçildi.


Yapılan oylama sonucunda CHP’liler kongreye çarşaf liste ile gitmeye karar verdi.


Kongre İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.


“MAĞDURUN UMUDU CHP!”


Ardından partililere seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı- Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, “Birbirimizi ötelemek, kötülemek, dışlamak kutuplaştırmak bunlar öncelikle bize olan güveni yok eder. Ama bunun böyle olmadığına birlik, beraberlik içerisinde olduğumuza da zaten inanıyorum. Biz umuduz. Sokaktaki yaşlı, emekli amcanın da umudu biziz. Evine ekmek götüremeyen işsizin umudu CHP, yoksulun, mağdurun, adalet arayanın, hakkı yenen mağdurun da bütün umudu CHP” dedi.


“çöZüM BİZİZ”


Her geçen gün CHP’li belediyelere beğeninin arttığına dikkat çeken Karabıyık, “Biz nabız tutuyoruz. Yeni seçilen belediye başkanlarımız olsun, yeni devir aldığımız belediyelerimiz olsun sürekli anketlerle nabız tutuluyor ve inanın o vatandaşa dokunulan bütün hizmetler, vatandaşın sorununu çözen o belediye başkanlarımız ve yerel yönetimlerimiz gerçekten başarıdan başarıya koşuyor. İnanıyorum ki bu başarı aynı zamanda genel seçimlere de yansıyacak. çünkü bir söz var; ‘Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır’ son yerel seçimlerde çok büyük başarılara imza attık. Yeterli görüyor muyuz? Tabii ki yeterli görmüyoruz. Ama CHP’li bir belediyenin mekânında olmak onların çevresinde yaşamak, bu belediyeciliği görmek, o mahallede oturmak, o caddede yaşamak nasıldır, bunu vatandaş gerçekten görüyor. Ve hakkını da sorunları çözüldüğü zaman bizlere teslim ediyor. Bunları da unutmamak durumundayız ifadelerini kullandı.


Karabıyık, “Umut olmaya devam edeceğiz ve yaptığımız bu kongreler bizim iktidara giden yolumuzdur. Türkiye’de nerede bir sorun varsa bu sorunun çözümünün adresi CHP’dir” dedi.


“DELEGE SİSTEMİ KALDIRILMALI”


CHP PM üyesi Gaye Usluer de kongre salonunda bir konuşma gerçekleştirdi.


Parti içi demokrasinin temelinin delege sisteminin kaldırılmak olduğunu kaydeden Gaye Usluer,


“Parti içi demokrasinin bir başka ölçüsü ön seçim sisteminin getirilmelidir. Milletvekili adaylarını belediye başkan adaylarını belediye meclis üyelerini ön seçim ile belirlemeliyiz. Eğer ön seçimden vazgeçersek eğer ön seçime sırtımızı dönersek şikayet etmeye hakkımız yoktur. Parti içinde şikâyetlerimizi bu kürsülerden açıkça saklamadan dillendiremezsek oradan demokrasi çıkmaz” şeklinde konuştu.


“DEMOKRASİ ŞöLENİ”


CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer’de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu kongre gerçek anlamda bir demokrasi şöleni. Burada olanlar kadar dışarıda adaylık kulisi yapanlar da var.  Bayram havasında geçiyor kongremiz. Ben öncelikle kıymetli il başkanımıza ve onun yönetiminde emek vermiş arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”


“KARA BULUTLARI DAĞITACAK OLAN BİZLERİZ”


CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise “ülkemizin içinde bulunduğu koşullar göz önünde bulundurulduğunda hepimiz son derece endişeliyiz. Ama ülkemizdeki kara bulutları dağıtacak olan yine bizleriz. Gittiğimiz her mahallede, çaldığımız her kapıda herkesin gözlerinden partimizdeki beklentiyi, umudu görebiliyoruz” şeklinde konuştu.


Protokol üyelerinin konuşmaların ardından il başkan adayları da sırayla kürsüye çıkarak birer konuşma yaptı.


“HER KESİMİN SESİ OLACAĞIZ”


İlk olarak partililere seslenen Recep Taşel, “Bugün demokrasi şölenimiz var. ülkemiz zorlu ve önemli bir süreçten geçiyor. özellikle ekonomi ve dış politikada geldiğimiz nokta kaygı veriyor. Yapılacak çok işimiz var. Her kesimin sesi olacağız. Her sokakta örgütümüzün izi olacak. Parti içi barış ve parti içi yarış konusunda üzerimize düşeni yapacağız. çarşaf liste için herkese çok teşekkür ediyorum. Kazanamadığımız yerel yönetimler için şimdiden çalışmalıyız. Tüm kurumlar ile iletişim halinde olacağız. Lider odaklı özel bir takım kuracağız, takım anlayışı ile çalışacağız. Ortak akılla birlikte yöneteceğiz. Bu partiyi büyültmeye geliyoruz, iktidar için geliyoruz. Siyaseti çok konuşarak yapmayı düşünmüyoruz, çok dinleyeceğiz.”


“İKTİDAR YüRüYüŞü GöRüYORUM”


Diğer bir il başkan adayı Ali ünal da şöyle konuştu: “Bu salona baktığımda CHP’nin iktidara yürüyüşünü görüyorum. Aday olduk, çünkü ülkemizin durumu için. Halkımıza umut yaratmamız gerektiğine inandık, partiyi toparlamamız gerektiğine ve gençlerin artık siyasete girmesi gerektiğini düşünerek aday olduk. çalışma arkadaşlarımla beraber çalışacağız. CHP’yi yönetmeye iktidara taşımaya talibiz.”


“BİRLİK OLMAYA MECBURUZ”


Mevcut il başkanı ve adayı Abdülkadir Adar da şunları söyledi: “Gücünü tarihinden ve köklerinden alan partimiz Türkiye’nin umudu olan tek partidir. ülkemizde demokrasi kültürü aşındırıldı. İnsanlar kutuplaştırıldı. Hukuk düzeni askıya alındı. Gelir dağılımındaki adaletsiz arttı. Her doğan çocuk rızkı değil, borcuyla doğuyor. ülkemiz itibar kaybediyor. Eğitim alanında yaşanan çöküş, milyonlarca aileyi, ülkemizin geleceğini tehdit ediyor. Bu sorunları CHP çözebilir. Geleceği birlikte kuruyoruz. Toplumun her kesimi ile bir araya gelerek sokak örgütlenmesinin başarısını gördük. 2019 yerel seçimlerinde, sorunları biliyorduk, çözümümüz var dedik. İlçe belediye sayımızı artırdık. Başkan adaylarımız ve örgütümüz ile dinlemediğimiz vatandaşımız kalmadı. İktidar çok yakında. CHP için birlik olmaya mecburuz. örgütüm ile birlikte geçmişte olduğu gibi canla başla çalışacağım.


“KAPILARIMIZI GENçLERİMİZE AçACAĞIZ”


Son aday Metin Tomsuk da “Bu göreve talip olmamın en önemli nedenlerinden biri, üyesini yok sayan anlayışa dur demek için aday oldum. Anayasa ve hukuk ayaklar altına alınarak çiğneniyor. Türk halkı uyandı. Büyük faturalar ödemeye başladık. Adaletsizliğin faturasını ödüyoruz. CHP birikmiş enerjisi ile iktidarı yıkmaya geliyor. Bu orkestrayı yöneteceğim, biriz beraberiz. örgütümüzün yeni bir il binasına ihtiyacı var. İktidara yürüyen partimize bu bina yeterli değil. Kapılarımızı sonuna kadar gençlerimize açacağız. örgütlerimizi hazır ve dinamik tutmak zorundayız. Gün, CHP’yi iktidarı taşıyacak yolda birlik olma günüdür” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.


çarşaf liste ile yapılan seçimlerde CHP’nin yeni Eskişehir İl Başkanı ve yönetimi gece saatlerinde belirlendi.


 


 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.