"Dövizle sözleşmeleri bitirin"

“Dövizle sözleşmeleri bitirin”
  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan torba yasada Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun’da yapılan düzenleme ile yenilenebilir enerji yatırımlarına...

 


 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan torba yasada Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun'da yapılan düzenleme ile yenilenebilir enerji yatırımlarına verilecek alım-fiyat garantilerinin döviz cinsi yerine artık TL cinsinden verilecek.


 


Görüşmeler sırasında söz alan CHP’li Utku çakırözer yenilenebilir enerji yatırımlarına verilecek alım-fiyat garantilerinin döviz cinsi yerine artık TL cinsinden verilecek olmasının olumlu bulduklarını söyleyerek, bu düzenlemenin döviz cinsinden yapılan tüm sözleşmelerde geçerli olmasını istedi. çakırözer, “5346 sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun ile getirilen düzenleme hepimiz için çok önemli. ‘Yenilenebilir enerji üretim tesisleri için tavan fiyat Türk lirası üzerinden belirlenecek” diyorsunuz. Bizim hep söylediğimiz bir düzenleme. Genel Başkanımız zaten uzun süredir söylüyor, parti sözcülerimiz söylüyor ‘Artık döviz üzerinden sözleşme yapmayın’ diyoruz. Şimdi bu düzenlemenin aynısının şehir hastanelerinde, aynısının Kütahya Havalimanında, aynısının Osmangazi Köprüsü'nde, yani döviz üzerinden garanti verdiğiniz her yere yapılmasını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.