Esmek'te kadınlarını yüzünü güldürüyor

Esmek’te kadınlarını yüzünü güldürüyor
 Açtığı ücretsiz kurslar ile kent merkezinde iki yüz binden fazla kişiye ulaşan ESMEK, kırsalda da kadınların yüzünü güldürüyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Seyitgazi Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği kurslar...

 


Açtığı ücretsiz kurslar ile kent merkezinde iki yüz binden fazla kişiye ulaşan ESMEK, kırsalda da kadınların yüzünü güldürüyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Seyitgazi Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği kurslar sayesinde Seyitgazi ilçe merkezi ve Kırka Mahallesi’nde kadınlar farklı kurslar ile vakitlerini verimli şekilde değerlendiriyor.


19 yıldır 7’den 70’e yüz binlerce kişiye sanat ve meslek eğitimi veren ESMEK, kırsalda verdiği hizmetlerle de vatandaşların vakitlerini verimli şekilde geçirmelerini sağlıyor. Seyitgazi Belediyesi ile ortak yürütülen çalışmalar çerçevesinde geçtiğimiz yaz çocuklar için yaz okulu kursları açan ESMEK, kış döneminde de kadınlara destek oluyor. Bu kapsamda Seyitgazi ilçe merkezinde ESMEK tarafından açılan örgü ve takı tasarım kursunda kadınlar el emeği ürünlerin üretimine devam ediyor.


Kadınların ürettikleri el emeği ürünleri kent merkezindeki satış mağazasında satılacağını ve böylelikle kadınların aile ekonomilerine destek olacaklarını belirten yetkililer, gelen talepler doğrultusunda Mobil Eğitim Aracı ile de 7'den 70'e herkese bilgisayar eğitimlerinin verilmeye devam ettiğinin altını çizdiler.


Kurs alan kadınları ziyaret eden Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe “Yaz döneminde Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa açtığımız kurslarla çocuklarımızın yüzünü güldürmüştük. Kış döneminde ise kadınlarımız aldıkları kurslar ile vakitlerini verimli şekilde değerlendiriyorlar. Bunun da ötesinde ürettikleri el emeği ürünlerini ESMEK’in kent merkezindeki satış mağazasında da satarak ekonomik olarak da gelir elde edecekler. Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin koordinasyon içinde çalışması halka da hizmet olarak dönüyor. Kısacası birlikten hizmet doğuyor. Ben Sayın Hocam Yılmaz Büyükerşen’e ve ekibine ilçemize verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.