"Bayram ikramiyesi artırılmalı"

“Bayram ikramiyesi artırılmalı”
 Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, emeklilerin ek ödemesinde iyileştirilme yapılması gerektiğini vurguladı. Dernek binasında gazetecilerle bir araya gelen Arif Duru, vergi iadesinin karşılığı olarak...

 


Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, emeklilerin ek ödemesinde iyileştirilme yapılması gerektiğini vurguladı.


 


Dernek binasında gazetecilerle bir araya gelen Arif Duru, vergi iadesinin karşılığı olarak uygulanan ve yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme oranlarının günümüzde bir değeri kalmadığını kaydetti.


Emeklilerin zorunlu harcamalarında yüzde 8 ile 18 arasında KDV ödendiğini aktaran Duru,” Bu gerçek karşısında emeklilerimize yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme oranları en az yüzde 10 olmalıdır” dedi.


Duru, “Türkiye Emekliler Derneği’nin mücadelesiyle elde edilen banka promosyonlarının yenilenmesinde, çalışanlara yapılan ödemelerle paralellik kurulmalı ve üç yıl için emeklilere bir maaş promosyon ödenmelidir. 2018 yılında getirilen ve son iki yıldır dini bayramlar öncesinde 1000 TL olarak emeklilere ödenen ikramiyeler, yıllık tüfe artışına göre arttırılmalıdır” şeklinde konuştu.


öte yandan Duru, emekliler için sağlık hizmetinin de en temel ihtiyaç olduğunu kaydederek, her türlü sağlık katkı paylarından muaf olması gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.