Yüreğimiz ağzımıza geldi!

Yüreğimiz ağzımıza geldi!
  Corona Virüsün Eskişehir’e geldiği haberleri dün kentte panik yarattı. Şarhöyük’te ortaya çıktığı ve mahallede bulunan sağlık ocağının da karantina altına alındığı iddiaları, bir anda şehirde korku yarattı....

 


 


Corona Virüsün Eskişehir’e geldiği haberleri dün kentte panik yarattı. Şarhöyük’te ortaya çıktığı ve mahallede bulunan sağlık ocağının da karantina altına alındığı iddiaları, bir anda şehirde korku yarattı. Ancak, kentte yayılan haberlerin doğru olmadığının hemen ardından açıklanması, Eskişehirlilerin derin bir nefes almasını sağladı.


 


İranlı bir kişinin ziyaret için geldiği Şarhöyük Mahallesi’nde, corona virüsü taşıdığı iddiaları dün şehirde kısa süreli paniğe neden oldu. Daha sonra ise kulaktan kulağa yayılan söylentinin doğru olmadığı, İranlı vatandaşın kontrole gelmemesinden dolayı dedikoduların bir anda arttığı ortaya çıktı.


Eskişehir’de dün kısa süreli corona virüs paniği yaşandı. Virüsün Şarhüyük’te ortaya çıktığı iddialarının şehirde yayılmaya başlaması ile birlikte paniğe kapılan vatandaşlar, daha sonra söylentilerin asılsız olduğunu anlaması ile birlikte rahat bir nefes aldı.


ŞEHİR HASTANESİNDE öNLEMLER ARTIRILDI


öte yandan Şehir Hastanesi'nde virüse karşı tedbirler en üst seviyeye çıkartıldı. Şarhüyök Mahallesi’ndeki paniğe neden olan söz konusu hastananın ise, tedbir amaçlı Şehir Hastanesine kaldırıldığı ve kontrol altına alındığı öğrenildi. Hastanede yine tedbir amaçlı hastanın bulunduğu 6. katın giriş çıkışlara kapatıldığı belirtildi. 


SENDİKADAN AçIKLAMA; “CORONA VİRüS DOĞRU DEĞİL”


Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Köksal,  Şarhöyük Asm'de görüldüğü iddia edilen Corona virüs iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.


Köksal, “İlimiz Şarhöyük Aile Sağlığı Merkezinde Corona virüs iddiası ile kapatıldığına istinaden basında haberler çıkmıştır. Şarhöyük Asm’de aile hekimine kayıtlı İranlı bir aileyi geçen hafta İran'dan ziyaret için gelmiş. Bu durumu öğrenen aile hekimi kişiyi kontrol için ASM' ye davet etmiş. Kişi, ASM’ye gelmeyince halk sağlığı ekipleri kişiyi evinde ziyaret etmişlerdir. “ASM kapatıldı” söylemi gerçeği yansıtmamaktadır. Corona virüs hakkında İlimizde İl Sağlık Müdürlüğümüz tüm önlemleri almış bulunmaktadır. İlimizde bugüne kadar corona virüsü görülmemiştir."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.