Ciğerimiz yandı

Ciğerimiz yandı
Ülke İdlib’ten gelen acı haberle sarsıldı. Suriye’nin İdlib kentindeki Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik’in şehit olması Eskişehir halkını da yasa boğdu.   Saldırıda ağır yaralanan askerler...

ülke İdlib’ten gelen acı haberle sarsıldı.
Suriye'nin İdlib kentindeki Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik’in şehit olması Eskişehir halkını da yasa boğdu. 
 Saldırıda ağır yaralanan askerler ise Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilerek, şehit olan askerlerin ailelerine bildirildi.
öte yandan Eskişehir halkı da alçak saldırıyı kınadı. Eskişehirli esnaflar kentin birçok bölgesinde faaliyet gösteren dükkânlarını Türk bayraklarıyla donattı.
Başta Taşbaşı çarşısı olmak üzere Hamamyolu’na kadar uzanan tüm dükkânlar kırmızı beyaz Türk bayraklarıyla dalgalandı.

BüYüKŞEHİR ETKİNLİKLERİNİ İPTAL ETTİ
Suriye’de gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu gelen şehit haberleri üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi düzenleyeceği sosyal etkinlikleri iptal etti. Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda 28 Şubat 2020 Cuma günü düzenlenmesi planlanan Senfoni Orkestrası konseri ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Eskişehir’de sahnelediği Karıncalar oyunu iptal edildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de sosyal medya üzerinden kahraman şehitler için başsağlığı mesajı yayınladı. Büyükerşen mesajında “Kaybettiğimiz evlatlarımızın acısı yüreğimizi dağlarken, tüm sözcükler ve temenniler boğazımızda düğümleniyor” diyerek tüm ülkeye başsağlığı diledi.

ODUNPAZARI DA İPTAL ETTİ
Suriye İdlib’ten gelen şehit haberleri üzerine Odunpazarı Belediyesi, düzenleyeceği etkinlikleri iptal etti. Odunpazarı Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda, 28 Şubat 2020 Cuma günü düzenlenmesi planlanan Kırım Gecesi adlı etkinlik ile 29 Şubat 2020 Cumartesi günü Odunpazarı Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenecek Komedi Pazarı adlı oyunun iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca yetkililer, Odunpazarı Bölgesi’nde sokak müziği yapan müzisyenlerin de hafta sonu müzik yapmayacağını bildirdi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da sosyal medya üzerinden kahraman şehitler için başsağlığı mesajı yayınladı. Kurt mesajında “Suriye İdlib’te hava saldırısı sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun” diyerek tüm ülkeye başsağlığı diledi.
BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Tepebaşı belediyesi etkinliklerini iptal ederken, başkan Ahmet Ataç tarafından yayınlanan mesajda, hain saldırı sonucu şehit olanlara rahmet, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı dilendi.
öte yandan Eskişehir’de bulunan kurum ve kuruluşlar da başsağlığı mesajları yayınlayarak, yapılan haince saldırıyı kınadı.

ESKİŞEHİR’DEN SINIRA
HAREKET BAŞLADI

 İdlib’de dün Suriye rejim güçlerinin hain saldırısının ardından sınır kapılarının açılacağı söylemi üzerine, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Eskişehir’den de onlarca göçmen sınır illerine gitmeye başladı.
Türkiye’deki Uluslararası Koruma Başvuru ve Statü Sahipleri için İnsana Yakışır İş Olanaklarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2018 yılında pilot illerden biri olan Eskişehir’de de düzensiz mülteciler ve bazı sığınmacılar Avrupa’ya gitmek üzere sınır kentlerine doğru hareket etmeye başladı. Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bilet kuyruğuna giren mülteciler, burada aileleriyle birlikte yanlarına alabildikleri eşyalar ile otobüslerini beklemeye başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.