Girişimci kadınlar ESO'da eserlerini sergiledi

Girişimci kadınlar ESO’da eserlerini sergiledi
Eskişehir Sanayi Odası (ESO)  tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, Üreten ve Girişimci Kadınların katılımlarıyla ikinci Kadın Girişimciler ve Üreticiler Fuarı gerçekleştirildi. 40 kadın girişimcinin...






Eskişehir Sanayi Odası (ESO)  tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, üreten ve Girişimci Kadınların katılımlarıyla ikinci Kadın Girişimciler ve üreticiler Fuarı gerçekleştirildi.



40 kadın girişimcinin stantla katıldığı ve ürünlerini sergilediği fuara ayrıca bazı sivil toplum örgütleri, eğitim kurumları, öğrenci kulüpleri, hastanelerde ile çeşitli devlet kurumları katıldı.
Fuarın açılışında konuşan Eskişehir Valisi özdemir çakacak, “Girişimci, üretici kadınlara teşekkür ediyorum. Türk kadını Türkiye tarihinin hiç bir anında geri planda kalmamıştır. Bu ülke üreten girişimci kadınlar ile gelişecek ve kadınlar hiçbir zaman ne hayatın ne de iş dünyasının sahnesinden inmeyecektir.” dedi.
ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş ise yaptığı değerlendirmede, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile burada kadın girişimci ve sanayicilerimizin ne kadar çok olduğunu ve ne kadar çeşitli iş kollarında yer aldıklarını göstermek istedik. En büyük temennimiz iş birliklerini artırtmaktır.” yorumunu yaptı.
üLKE EKONOMİSİNE DESTEK
Fuarın açılışında konuşan ESO Meclisi ve Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyesi Nilay Güneş Erdemir, “öncelikle bizler için ülkemizi canları pahasına koruyan, kahraman ordumuza minnetlerimizi sunarım. Şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.” dedi.
Kadın girişimcilerin üzerine düşen en büyük görevin üreterek ülke ekonomisine destek olunması olduğuna değinen Erdemir, “Toplumun yüzde 50’sini oluşturan fakat yüzde 100’ünü yetiştiren kadının rolü şüphesiz ülke ekonomisinde de önceliklidir. Kalkınmanın altın formülü olarak bilinen girişimciliği kadınlarımızla desteklemek ve artırmak, ülkemizin zenginleşmesi için önem teşkil etmektedir.” diye konuştu.
“Yunus Emre’nin ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım’ sözünden yola çıkarak. Yunus’un kentinde kadın girişimci ve üreticilerimizle bir araya geliyoruz” diyen Erdemir şöyle devam etti;
“En büyük temennimiz iş birliklerini artırtmak ve üreticilerimizin tanınmasına vesile olmaktır. Bu bilinç ile yola çıkan, bugün bizlere paydaş olan değerli Kadın Girişimcilerimiz, Sanayicilerimiz ve üreticilerimize şahsım ve Eskişehir Sanayi Odası adına teşekkür ediyorum.”
Yapılan açılış konuşmalarından sonra Ak Parti MKYK üyesi Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Dr. Jale Nur Süllü ve Utku çakırözer, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, ETO Başkanı Metin Güler, ETB Başkanı ömer Zeydan, ESO Yönetim Kurulu üyeleri ile EOSB Başkanı Nadir Küpeli stantları birlikte gezdi. Fuarı gezen Vali özdemir çakacak ise girişimci kadınlara çiçek taktim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.