"Kredisi bitenin suyu kesilmesin "

“Kredisi bitenin suyu kesilmesin ”
 Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, elektronik kartlı su sayacı kullanan tüketicinin kredisi bitmesi durumunda, suyunun otomatik olarak kesilmesi uygulamasını durdurmalıdır.”...

 


Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, elektronik kartlı su sayacı kullanan tüketicinin kredisi bitmesi durumunda, suyunun otomatik olarak kesilmesi uygulamasını durdurmalıdır.” dedi.


 


Genel Başkan Süleyman Bakal konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; “çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayınladığı genelge ile ;"Abonelik sözleşmesinden kaynaklanan su alacaklarının mevcudiyeti dahil, çeşitli sebeplerle su kesintisine gidilmemesi gerekmektedir." uyarısında bulunmuştur.


Yine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Covid -19 virüsünün Türkiye’de saptanmasıyla birlikte salgın hastalıklara karşı önlemlerini arttıran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, hijyen tedbirleri kapsamında konut aboneliklerinde mekanik sayaç kullanan ve su borcu olan vatandaşların 1 Mayıs 2020’ye kadar sularında kesilme yapılmayacağını duyurdu.


Ancak Eskişehir kent merkezinde;  ödemeli/elektronik akıllı kartla su kullanan tüketicilerin suları kredisi bitince kesilmektedir.


Küresel bir sorunla ulusal mücadele ettiğimiz bu süreçte, bir an dahi tüketicilerin suya erişimi engellenmemeli/su vanaları kapatılmamalıdır.           


EBB, ESKİ Genel Müdürlüğü Elektronik Kartlı Sayaçla, ön ödemeli su kullanan tüketicilerin kredileri olmasa dahi, sularının kesilmemesi, vanalarının kapanmaması için gerekli düzenlemeyi acilen yapmalıdır. Ve tüketiciler bilgilendirilmelidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.