"Esnaf sicil affı istiyoruz"

“Esnaf sicil affı istiyoruz”
  Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, “İyi günde kar ortağımız olan devletimiz, kötü günümüzde de zarar ortağımız olmasını bekliyoruz” dedi. Covid-19’a karşı alınan önlemler dolayısıyla onlarca...

 


 


Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, “İyi günde kar ortağımız olan devletimiz, kötü günümüzde de zarar ortağımız olmasını bekliyoruz” dedi.


Covid-19'a karşı alınan önlemler dolayısıyla onlarca meslek kolunda küçük esnaf ve sanatkarın faaliyetlerine ara verdiğini, hizmet sektöründe dükkanları açık olan esnafında "siftahsız" kapattığını belirten Bahar Bilen,  “asgari geçimini zor şartlarda kazanan esnafımız zorunlu olarak kepenk kapatma noktasına gelmiştir” dedi.


Düzenlenen teşviklerin küçük esnafın beklentilerini tam olarak karşılamadığını kaydeden Bilen, “Evinin ve işyerinin kirasını vermek zorunda olan, elektrik, su, dogalgaz faturalarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünür, endişelenmektedirler. Esnafımız ağır, ekonomik koşullar altındayken ağır virüs salgınıyla karşı karşıya gelmemiz; alınan ekonomik tedbir paketini acilen genişletilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Bilen, “İyi günde kar ortağı olan devletimizin, kötü günümüzde de zarar ortağımız olmasını umut ediyoruz. Yapılmayan ticaretin, kazanılmayan gelirin, kapanan dükkânlarımızın vergisini ve SGK ertelemek maalesef yeterli görmediğimiz gibi, bu krizin asla ve asla çalışanların işini kaybettiği bir sürece dönüşmemesi ve sosyal sıkıntıya neden olmaması için acilen ‘esnaf sicil affı’
getirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.