"Üretimin desteklenmesi gerekiyor"

“Üretimin desteklenmesi gerekiyor”
 Koronavirüs salgınının üreticiyi olumsuz etkileyeceğini aktaran Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, “Üretimin desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.Mart sonunda yağmurun güzel olduğuna dikkat çeken Buluşan,“Mart...

 


Koronavirüs salgınının üreticiyi olumsuz etkileyeceğini aktaran Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, “üretimin desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.


Mart sonunda yağmurun güzel olduğuna dikkat çeken Buluşan,“Mart ayı yağış yoktu, kurak geçti. Ama sonlarına doğru yağdı, bir sıkıntı yok. Normal seviyede devam ediyor. Buğday ya da arpa da hastalık yok. Zamanın da eken güzel kar etti. Bazı yerler kurak gidince boşluk olan yerler var. Genele bakınca güzel. Yağışın devam etmesini bekliyoruz” dedi.


Koronavirüs salgınının üreticiyi olumsuz etkileyeceğini aktaran Buluşan, “üreticiler de sıkıntı olur. 65 yaş üstü vatandaşa sokağa çıkmak yasak. Bizim üreticimiz de 65 yaş üstü. Bu nedenle üreticiler de sıkıntı var. Bahar gelince duramıyor, çıkmak istiyor. üretimin desteklenmesi gerekiyor. Esnaf da olduğu gibi üreticilerde böyle yasakla karşılaştığı vakitler 3- 4 ay sonra daha sıkıntı olur. çare ve çözüm yolları bir an önce bulunmalı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.