"Bu katili kim koruyup, akademisyen yaptı?"

“Bu katili kim koruyup, akademisyen yaptı?”
 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 5 Nisan 2018’de araştırma görevlisi Volkan Bayar’ın 4 akademisyeni öldürmesinin ardından Yükseköğretim Kurumu’nun katliamda üniversite yönetiminin sorumluluğuna ilişkin soruşturma...

 


Eskişehir Osmangazi üniversitesi’nde 5 Nisan 2018’de araştırma görevlisi Volkan Bayar’ın 4 akademisyeni öldürmesinin ardından Yükseköğretim Kurumu’nun katliamda üniversite yönetiminin sorumluluğuna ilişkin soruşturma raporu vahim iddiaları gündeme getirdi. 


Soruşturma kapsamında sorgulanan eski rektör Hasan Gönen’in ‘Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle Bayar hakkında toplantı yaptık. Bu bizim adamımız dediler’ şeklindeki iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer ESOGü katliamından 2 yıl sonra ortaya çıkan rapordaki bilgileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.


Cinayetlerin ardından dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a ‘katliam öncesinde akademisyenleri açıkça ölümle tehdit edilen bu katili kim, neden korudu’ diye soran çakırözer, YöK’ün soruşturma raporuna ilişkin haberler sonrasında şu değerlendirmeyi yaptı: “Dönemin Başbakanına ‘Bu katili kim koruyor?’ diye sormuştuk. Tam iki yıl sorularımıza yanıt gelmedi. Derin bir sessizlik içine girmişlerdi. Şimdi anlaşılıyor ki birileri haksız hukuksuz ihbarlar için bu caniyi kullanmış. Volkan Bayar’ın kendisine muhbirlik adı altında isim listesi verdiren emniyet, YöK ve üniversite içindeki kadrolarla ilişkisi mutlaka ortaya çıkarılmalıdır.”


2 YIL SONRA YENİDEN TBMM’DE SORDU


ESOGü’de araştırma görevlisi Volkan Bayar’ın 2 yıl önce aynı üniversitede Dekan Yardımcısı Dr. Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih özmutlu, öğretim üyesi Dr. Serdar çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan'ı tabancayla vuraraköldürmesinin ardından üniversite yönetiminin ihmal ve sorumluluğuna ilişkin idari soruşturma raporu ortaya çıktı. Rapora göre, Volkan Bayar katliamdan önce ‘24 kurşuna bakar’ diyerek akademisyenleri ölümle tehdit etti. Akademisyenlerin Bayar’a yönelik şikayetlerinin ardından eski rektör Hasan Gönen’in ‘Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle Bayar hakkında toplantı yaptık. Bu bizim adamımız dediler’ şeklindeki iddiaları da raporda yer aldı.


CHP’li Utku çakırözer katliama giden süreçte rapordaki bilgileri 2 yıl sonra bir kez daha TBMM gündemine taşıyarak, “Bu cani hakkında katliam öncesinde 100’e yakın dilekçeyi hasıraltı eden eski Rektör ve yardımcıları şimdi ‘emniyet korudu’ diyorlar. Emniyet ise reddediyor. Bu toplantı yapıldı mı? Bu cani emniyetin haber elemanı mıydı yoksa birileri onu bu şekilde mi algılanmasını istiyordu. Volkan Bayar’ın kendisine muhbirlik adı altında isim listesi verdiren emniyet, YöK ve üniversite içindeki kadrolarla ilişkisi mutlaka ortaya çıkarılmalıdır” dedi.


çakırözer Volkan Bayar’ın 15 Temmuz darbe girişiminden cinayeti işlediği tarihe kadar 284 akademisyeni FETö’cü diye ihbar ettiği iddialarını anımsatarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a, “Bu isimleri ona kim verdi? Bu ihbarlar sonucu kaç kişi ihraç edildi? Bu ihbarların kaçı gerçek, kaçı asılsız çıktı? Açılan davalarda kaç kişi suçlu kaç kişi suçsuz bulundu? Kaç akademisyen görevine iade edildi?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.