"Ruh sağlığı nasıl korunur?"

“Ruh sağlığı nasıl korunur?”
  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES Bilim Kurulu tarafından koronavirüs salgını ile mücadele eden vatandaşlar için güçlü bağışlık sistemi ve ruh sağlığının korunması için görseller hazırlanarak, önerilerde...

 


 


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES Bilim Kurulu tarafından koronavirüs salgını ile mücadele eden vatandaşlar için güçlü bağışlık sistemi ve ruh sağlığının korunması için görseller hazırlanarak, önerilerde bulunuldu.


Hazırlanan görsellerde güçlü bağışıklık için bol protein alınması gerektiği ifade edilerek, “Bugünlerde konsantrasyon ve uyku problemlerinin yaşanabileceğini belirten kurul üyeleri, “öfke, panik, çaresizlik, sosyal geri çekilme, sağlık durumunuzla ilgili yersiz endişeler yaşayabilirsiniz. Bu durum normaldir.  Ancak belirtiler günlük yaşamınızı etkiliyorsa bir ruh sağlığı uzmanına görünün. Ruh sağlığınızı korumak için zihninize iyi davranın. Dinlenip gevşemek için kendinize biraz vakit ayırın. Bağlantı kurun, paylaşın, sağlıklı ilişkiler geliştirin” denildi.


SES Şube Başkanı Dr. Birtürk özkavak, yaptığı açıklamada, “Salgın bitecek. Bilim ve Dayanışma kazanacak. Halkımız yaşayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.