"Kahraman bir sağlık ordumuz var"

“Kahraman bir sağlık ordumuz var”
 Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanlığı tarafından, koronavirüsle mücadele de sağlık çalışanların zorlukları aktarıldı. Üç sağlık sendikası da bu zor...

 


Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanlığı tarafından, koronavirüsle mücadele de sağlık çalışanların zorlukları aktarıldı. üç sağlık sendikası da bu zor süreçte sağlık çalışanlarının taleplerini anlattı.



Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sağlık çalışanlarının performans ödemelerinin 3 ay boyunca üst tavandan yapılacak olmasına ilişkin, “Biz her şartta, zam gelmese bile devletimizin, milletimizin hizmetine devam edeceğiz. çünkü biz onurlu bir meslek grubuyuz” dedi.


Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Köksal, Türkiye’nin korona virüs sebebi ile zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Sadece bu dönemde bütün insanlar hassas olduğu için sağlık çalışanlarını fark ettiler. Yoksa biz her dönemde işimizi layığı ile yapmaya çalışan, ne olursa olsun devletimizin, milletimizin yanında olan sağlık çalışanlarıyız" ifadelerini kullandı.


 Köksal, taleplerini ise şöyle sıraladı: “Biz kronikleşmiş problemlerin çözüm noktasında Sağlık Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan isteklerimiz var. Sağlık çalışanlarının örselenmiş, ötelenmiş, yıllardır bekleyen sorunların çözümü noktasında bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Tabii ki yıllar sonra Sağlık Bakanlığı çıkartıp, sağlık çalışanlarının yıllarca halk tarafından ezilen kısmında alkışlattığı için biz mutlu olmuştuk, gururlu olmuştuk. İlk defa halk bizim ne yaptığımızı, hangi işi yaptığımızı ve saygı duyulması gereken bir meslek olduğunu hatırlamıştı. Biz her şartta zam gelmese bile devletimizin, milletimizin hizmetine devam edeceğiz. çünkü biz onurlu bir meslek grubuyuz.”


“öNCELİK SAĞLIK çALIŞANLARININ KORUNMASIDIR”


Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman ise bu süreçte en ön safta savaşanların sağlık çalışanları olduğunu vurguladı.


Büyük bir fedakarlıkla görevlerinin başında olduklarını aktaran Kararman, “ülkemiz ve dünyada Covid-19 salgını inşallah en kısa zamanda sona erer ama sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanlarının moral ve motivasyonun yüksek olması, hizmet üretirken çalışma hayatıyla ilgili kafasında başka sorunlar olmaması Türkiye’ye her zaman lazımdır. Bu nedenle biz ilk öncelik olarak çalışan sağlığı diyoruz. Koruyucu ekipman ve malzeme konusunda en ufak bir eksiklik, bir ihmalkarlık asla kabul edilemez. Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarımızda görev yapan çalışma arkadaşlarımızın bu konuda hiçbir sıkıntısı olmamalıdır” dedi.


Sağlık çalışanlarının 3 ay istifa edememesi konusunu da değerlendiren Kararman,“Bu süreçte fedakâr sağlık çalışanlarımızın böyle bir düşüncede olacaklarını hiçbir zaman düşünmedim. Kahraman bir sağlık ordumuz var. Görevden, vazifeden kaçmak akıllarından bile geçmez. Kendi sağlıkları açısından da en üst düzeyde tedbirlerin alınması da zaruridir. 3 ay istifa yasaklanması özelde de geçerli. Kamuya yeni alımda tercih yapacakların durumları ile ilgili bir düzenleme olmalı, bu kişilerde mağdur edilmemelidir” şeklinde konuştu.


“ŞEFAF OLUNMASI MüCADELENİN EN KRİTİK SAYFADIR”


SES Şube Başkanı Dr. Birtürk özkavak da salgına karşı mücadelenin en ön sayfasında bulunan sağlık emekçilerinin ne yazık ki derin problemlerle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.


Sağlık emekçilerinin çalıştıkları sağlık kurumunda hasta olup olmadığını bilmediğini, bilgilendirilmediğini aktaran özkavak, “Bu da karmaşanın ve güvensizliğin artmasına sebep olmaktadır. Dünya örnekleri göz önüne alındığında sağlık emekçilerinin korunması ve bilgilendirilmesi, şeffaf olunması salgına karşı mücadelenin en kritik sayfasıdır” dedi.


özkavak, “Sağlık emekçilerinin çalışma saatleri ve çalışma planlamaları acilen düzenlenmeli, çalışma saatleri azaltılarak bütün sağlık çalışanlarının eşit çalışacağı bir düzen oluşturulmalıdır. Uzun çalışma süreleri sağlık emekçilerinin kendilerini korumaları önündeki en büyük engeli oluşturmaktadır. (İşyerlerimizde COVİD-19 şüphelisi ve sonuçları pozitif gelen sağlık çalışanlarının olduğu iddiaları vardır.) Sağlık emekçilerine düzenli test yapılmalı ve temas öyküsü olan çalışanlar karantinaya alınmalıdır. Acil vakalar dışında elektif vakaların iptali sağlanmalı ve yine acil durumlar dışında poliklinik yapılmamalıdır. Pandemi ile mücadele konusunda özellikle sağlık emekçilerine karşı daha şeffaf davranılarak hem bilgiye ulaşma hakları kullandırılmalı hem de bilinmezliklerin getirdiği tedirginlik ortadan kaldırılarak sağlık emekçilerinin bu olağandışı durum karşısında sürece daha güçlü katılımları sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.