Özel Çağdaş'ın Tübitak başarısı

Özel Çağdaş’ın Tübitak başarısı
 Özel Çağdaş Okulları öğrencileri, ağız içi yara ve aft tedavisinde kullanılmak üzere bir proje gerçekleştirdi. Karadut kullanılarak hazırlanan formülasyon projesi, TUBİTAK tarafından kabul edildi.Proje hakkında bilgi veren...

 


özel çağdaş Okulları öğrencileri, ağız içi yara ve aft tedavisinde kullanılmak üzere bir proje gerçekleştirdi. Karadut kullanılarak hazırlanan formülasyon projesi, TUBİTAK tarafından kabul edildi.


Proje hakkında bilgi veren özel çağdaş Okulları Fen Bilimleri öğretmeni Sonay Niğdelioğlu Can, şunları söyledi: “Bu özgün formülasyonun ülkemizde ve dünyada benzeri yoktur. ülkemizin geleneksel bilgiden hareketle; doğal, modern, yerli ve milli ilaç formülasyonu ile sağlık ve bilim alanına yönelik önemli katkılar sunacağımızı düşünmekteyiz. Bu projede birlikte çalıştığımız öğrencilerime teşekkür ediyorum. Projemizin TUBİTAK tarafından kabul edilmiş olması bizler için büyük bir mutluluk ve gurur sebebi oldu.”


SERGİ İLERİ TARİHE ERTELENDİ


20-23 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan TUBİTAK Ortaokul öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergileri, tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronovirüs salgını sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.