Kireçlenmede PRP ve ozon uygulaması

Kireçlenmede PRP ve ozon uygulaması
 Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonu Uzmanı Dr. Berrin Akpınar, kalça kireçlenmelerinde uygulanan, Ozon Tedavisi ve PRP Uygulamaları hakkında bilgi verdi. “Özellikle...

 


Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonu Uzmanı Dr. Berrin Akpınar, kalça kireçlenmelerinde uygulanan, Ozon Tedavisi ve PRP Uygulamaları hakkında bilgi verdi.


 


“özellikle orta yaş ve üzerinde, kalça ağrısının en bilinen nedeni kalça kireçlenmesidir.” diyen Akpınar, “Başlangıçta kalçada, kasıkta ve dizin iç yüzünde sinsi bir ağrı vardır. Yürürken, özellikle merdiven inip çıkarken zorlanmaya başlanır. Giderek baston gibi bir destek olmadan yürünemez hale gelinir. “ dedi.


PRP VE OZON İLE HASARLI DOKU YENİLENİYOR!


PRP Uygulaması ile dokuların yenilendiğine dikkat çeken Akpınar, ”PRP yani trombositten zengin plazma da uygulandığı yerde, hasarlı dokunun tamirini sağlayan çok etkin bir tedavi yöntemidir. Kalça kireçlenmesinde de normal kandan 5-10 kat daha fazla trombosit içeren PRP enjeksiyonu sayesinde yeni kıkırdak yapımı uyarılmış olur. Bu enjeksiyon ozon ile kombine edilerek, hem PRP’nin etkisi artırılmış olunur hem de çok daha kısa süre içerisinde kalça ağrısından kurtulunabilir.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.