"ASM Emekçileri mağdur edilmemeli "

“ASM Emekçileri mağdur edilmemeli “
 Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Eş Başkanı Umut Özge Yılmaz, “COVİD- 19 salgınında ASM emekçilerinin mağdur olması engellenmelidir” dedi.Covid-19 salgınının bütün dünyayı kasıp kavururken ülkemizde...

 


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Eş Başkanı Umut özge Yılmaz, “COVİD- 19 salgınında ASM emekçilerinin mağdur olması engellenmelidir” dedi.


Covid-19 salgınının bütün dünyayı kasıp kavururken ülkemizde de birinci gündem maddesine oturduğunu ifade eden özge Yılmaz, “Bilindiği gibi aile hekimlerinin ücretlerinin belirlenmesinde performans kriterlerinden olan aşı takibi, gebe takibi, bebek ve çocuk takibi kriteri pandemi nedeniyle kesintiye uğrayabilmektedir. Bu süreçte ASM alışanlarının mağduriyetinin giderilmesi için bu kriterlerin 01.03.2020 tarihi itibari ile salgın süresince tam puan üzerinden gerçekleşmesi gerekmektedir. ASM çalışanlarının ücreti aktif çalışılan gün üzerinden hesaplanmakta olup; izin, rapor gibi çalışmadığı günler ücretlerinden kesilmektedir. ASM çalışanlarının COVID-19 semptomları ya da hastalık tanısı alması durumunda ücretlerinde kesintiye gidilmemesi ve tavandan ödeme yapılması mağduriyet oluşmasını engelleyecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.