"Sağlık insanı, açlık toplumu öldürür"

“Sağlık insanı, açlık toplumu öldürür”
  Eskişehirli Ziraat Mühendisleri, virüs mücadelesine rağmen tarımsal üretimin durmaması için her şeyin yapılması gerekiğini anlattı.Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Muazzez Günay, baharla birlikte yakın zamanda toprağın...

 


 


Eskişehirli Ziraat Mühendisleri, virüs mücadelesine rağmen tarımsal üretimin durmaması için her şeyin yapılması gerekiğini anlattı.


Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Muazzez Günay, baharla birlikte yakın zamanda toprağın işlenmeye başlanacağını, korona tedbirleri nedeniyle tarımsal üretimin zor günlerden geçeceğini kaydetti. Günay, her şeye rağmen tarım üretiminin mutlaka sürmesi gerektiğini dile getirdi.


 


Tarım üretimi konusunda 65 yaş üzerine getirilean sokağa çıkma yasağının gözden geçirilmesi gerektiğini anlatan Günay, “Aynı durum taşeron firmaların işçileri ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tarım emekçileri için de geçerlidir. Hastalık tehdidi geçtikten sonra halen bizi etkilememesi için tarımsal üretimimizi sürdürmek zorundayız. Tarımsal faaliyet beklemez, ertelenemez. Aksi takdirde yokluk kaçınılmazdır. Dışarıdan almak asla alternatif olmaz. Tüm dünyada tardımsal üretimin sıkıntıya girdiği bu dönemde paramız olsa bile satın alacak mal bulamayabiliriz. Yapılacak tek şey tarımsal üretim seferberliği başlatarak, kendi kaynaklarımızı kullanmaktır. Unutulmamalıdır ki, sağlık insanı, açlık ve kıtlık ise toplumları öldürür” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.