Büyükşehir zabıtası kontrolleri sıklaştırdı

Büyükşehir zabıtası kontrolleri sıklaştırdı
 Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, otobüsler ve dolmuşlardaki denetimlerini sıklaştırdı. Genelge gereği araçların kapasitesinin yarısından fazla yolcu taşıyamayacağını...

 




Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, otobüsler ve dolmuşlardaki denetimlerini sıklaştırdı. Genelge gereği araçların kapasitesinin yarısından fazla yolcu taşıyamayacağını ifade eden yetkililer, araçları durdurarak vatandaşlara da korona virüs ile ilgili bilgilendirmeler gerçekleştiriyorlar.


Mart ayı başından beri aldığı tedbirler ile korona virüs salgınının yayılmasını önlemeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, kararlılıkla uyguladığı eylem planı kapsamında kontrollerini sürdürüyor. Marketler ve eczaneler başta olmak üzere krizi fırsata çevirmek isteyenlere karşı İl Ticaret Müdürlüğü ile ortaklaşa fiyat denetimleri gerçekleştiren zabıta ekipleri, toplu taşıma araçlarında da düzenli olarak kontroller gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Odunpazarı bölgesi ve Şehir Hastanesi bölgesi başta olmak üzere yolcu yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda ekipler tarafından otobüsler ve dolmuşlar denetleniyor. İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelge ile araç kapasitesinin yarısından az yolcu taşımaları konusunda uyarılan şoförlerin kurala büyük oranda uyduğu görüldü.


Araç içerisinde seyahat eden vatandaşların da zabıta ekipleri tarafından bilgilendirildiğini ifade eden yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliği için zabıtanın 7/24 görev başında olduğunu belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.