"Yanlıştan dönülsün"

“Yanlıştan dönülsün”
 CHP İl Başkanı Recep Taşel, belediye yardımlarına gelen bloke uygulamasına tepki göstererek, yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi.Bakanlığın belediye hesaplarına bloke koymasının kabul edilemez olduğunu...

 


CHP İl Başkanı Recep Taşel, belediye yardımlarına gelen bloke uygulamasına tepki göstererek, yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi.


Bakanlığın belediye hesaplarına bloke koymasının kabul edilemez olduğunu anlatan Taşel, şunları söyledi; “Yerel yönetimlerimiz aslında uzun yıllardır uyguladığı; sosyal demokrat, halkçı belediyecilik ilkesiyle örtüşen dayanışma ruhuna uygun olarak, aşevleri vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ve kuru erzak paketi yardımı hizmetlerini, yeni talepleri de karşılamak üzere genişleterek çalışmalarına devam ediyordu. Ancak, yerel yönetimlerin tüm ülkede bağış yapılan belediyelerin banka hesaplarına, İçişleri Bakanlığı tarafından bloke koyduruldu. Şeffaf ve denetlenebilir bir sosyal yardımlaşmanın nasıl bir zararı olacağını anlamak mümkün değildir. Yanlıştan bir an önce dönülmesini ve hiçbir yurttaşımızın mağdur olmamasını istiyoruz. Hukuki alt yapısı olmayan bu uygulamayı protesto ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.