ESÇEVDER Uyardı

ESÇEVDER Uyardı
  Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) Korona virüsü nedeniyle kişisel koruyucu ekipman olarak kullanılan enfeksiyon taşıma riski olan maske ve eldivenler bilinçsizce etrafa veya dezenfekte edilmeden çöpe atılması...

 



Eskişehir çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESçEVDER) Korona virüsü nedeniyle kişisel koruyucu ekipman olarak kullanılan enfeksiyon taşıma riski olan maske ve eldivenler bilinçsizce etrafa veya dezenfekte edilmeden çöpe atılması başkası için tehlike arz ettiği belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu.


 



ESçEVDER tarafından konu ile ilgili yapılan bir açıklamada, yerlere atılan bu maske ve eldivenleri toplayan temizlik emekçileri ile çöplerden geçimini sağlamaya çalışan sokak toplayıcıları için tehlike oluşturduğu belirtildi. Açıklamasında ESçEVDER Başkanı Sadık Yurtman, “Enfeksiyon taşıma riski olan maske ve eldivenler bu süreçte güvenli toplanması ve güvenli şekilde yok edilmesi konusunda hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Kişilerin sokağa çıkarken kullandığı maske, eldiven gibi tek kullanımlık ekipmanları gelişi güzel atmaması, evsel atıklar ile çöpe atılmaması önem arz ediyor. Bu nedenle bu maske ve eldivenlerin dezenfekte edilerek çöpe atılması virüsün yayılmaması için uygun olacak. Bu konuda ESçEVDER olarak duyarlı halkımızı uyarmayı ve çevreyi kirletmemeye davet ediyoruz” diye açıkladı.
Yurtman konuşmasını şöyle devam etti: “Tüm tıbbi atıklar çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş ve özel araçlar tarafından bertaraf tesislerine götürülmesi gerekiyor. Tıbbi atıkların toplanması taşınması sürecinde çalışan tüm personelin kişisel koruyucu ekipmanlarını kullanmaları şu günlerde önem arz ediyor. Ayrıca bu işlerde çalışan kişilerin de kişisel koruyucu ekipmanları da daha sık değiştirilmelidir. Atıkların kontrolsüz toplanması, evsel atıklarla karıştırılması ya da uygun bertaraf tesisine gönderilmemesi gibi uygunsuzlukların yaşanması ihtimaline karşılık denetimin daha ciddi yapılması gerektiğini uyarıyoruz” diye aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.