Eskişehir'de hasta ve ölü sayısı artıyor

Eskişehir’de hasta ve ölü sayısı artıyor
 Türkiye’nin koronavirüs mücadelesi devam ederken, vaka ve ölüm sayıları da artmaya devam ediyor. Bu artıştan Eskişehir’de nasibini alıyor. Açıklanan ilk rakamlarda vaka sayısı 83 iken önceki gün bu sayı 116’ya yükseldi....

 


Türkiye’nin koronavirüs mücadelesi devam ederken, vaka ve ölüm sayıları da artmaya devam ediyor. Bu artıştan Eskişehir’de nasibini alıyor. Açıklanan ilk rakamlarda vaka sayısı 83 iken önceki gün bu sayı 116’ya yükseldi. ölüm sayısı ile 1’den 2’ye çıktı. Artışlar, tedbirlere uymanın önemini bir kez daha ortaya koydu.


 


Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs vakaları Türkiye ve ilimizde de artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından hergün güncel olarak açıklanan rakamlara göre vaka ve ölüm sayısı hem ülkemiz genelinde ve de Eskişehir’de artmaya devam ediyor.


TEST SAYISI ARTTIKçA VAKA DA ARTIYOR


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Test sayımız düne göre 4 binin üstünde artış gösterdi. Test sayısına oranla pozitif vaka sayımız ise azaldı” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Test sayımız düne göre 4 binin üstünde artış gösterdi. Test sayısına oranla pozitif vaka sayımız ise azaldı. İyileşen 82 yeni hastamız var. Son 24 saat içinde kaybettiğimiz hastaların yüzde 82’sinin 60 yaşını aşmış kişiler olması yine dikkat çekici” dedi.


ESKİŞEHİR’DE DE ARTIŞ SüRüYOR


Sağlık Bakanlığı tarafından geççtiğimiz günlerde ilk kez il bazında açıklanan rakamlar ile Eskişehir’deki vaka sayısı 83 olarak belirlenmişti. 1 ölüm olayının yaşandığı Eskişehir’de güncellenen rakamlar ise vaka sayısındaki artışı gözler önüne seriyor. Eskişehir’de ikinci gün vaka sayısı 83’den 116’ya çıkarken ölüm sayısı da 1’den 2’ye yükseldi. Rakamlarda yaşanan artış ise virüse karşı getirilen tedbirlere uygulmasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.