Ek tedbirler devreye girdi

Ek tedbirler devreye girdi
  Covid-19 ile mücadele kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan talimat gereği Vali Özdemir Çakacak, ek tedbirlerle ilgili toplantı yaptı. Ticaret erbaplarının çağırıldığı toplantıda pazar, market, toplu...

 


 


Covid-19 ile mücadele kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan talimat gereği Vali özdemir çakacak, ek tedbirlerle ilgili toplantı yaptı. Ticaret erbaplarının çağırıldığı toplantıda pazar, market, toplu ulaşım araçlarına maskesiz girişin yasaklandığı, 20 yaşın altında olanların da sokağa çıkamayacağı hatırlatıldı. Kararlar, Eskişehir’de de hassasiyetle uygulanacak.


 


 


Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları, Tepebaşı ve Odunpazarı Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ETO Başkanı Metin Güler, ETB Başkanı ömer Zeydan ve EESOBB Başkanı Ekrem Birsen katıldı


İlimizde Koronavirüsle mücadele çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğüne söyleyen Vali çakacak, yeni tedbirler kapsamında Eskişehir’in de içinde bulunduğu büyükşehir statüsündeki 30 ilimizde toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya gibi yapılacak tüm giriş /çıkışların 15 günlük bir süre için geçici olarak durdurulduğunu söyledi.


65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza uygulanan sokağa çıkma yasağının tüm il ve ilçelerimizde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanlara da uygulanacağını ifade eden Vali çakacak, il ve ilçelerimizde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanların maske takarak girebileceğini kaydetti.  Maske takma zorunluluğunun pazarlarda satıcılar için de geçerli olduğunu belirten Vali çakacak, il ve ilçelerimizdeki meydanlarda sokak ve caddelerde; vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyeceğini, yan yana yürüyen vatandaşlarımızın ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürümesi gerektiğine dikkat çekti.


Gece geç saatlere kadar süren toplantıda, Vali çakacak toplantıya katılanların tek tek görüşlerini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.