"Hukuk devleti olmada sıkıntı çekiyoruz"

“Hukuk devleti olmada sıkıntı çekiyoruz”
 Eskişehir Baro Başkanı Av. Mustafa Elagöz, Covid salgını nedeniyle 5 Nisan Avukatlar Gününü daha da buruk bir şekilde kutladıklarını söyledi. Elagöz yaptığı açıklamada sert eleştirilerde de bulundu.Avukatlar Günü nedeniyle...

 


Eskişehir Baro Başkanı Av. Mustafa Elagöz, Covid salgını nedeniyle 5 Nisan Avukatlar Gününü daha da buruk bir şekilde kutladıklarını söyledi. Elagöz yaptığı açıklamada sert eleştirilerde de bulundu.


Avukatlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Eskişehir Baro Başkanı Av. Mustafa Elagöz, her yıl söyledikleri sorunların halen karşılarında durmaya devam ettiğini dile getirdi.


DEVLET VATANDAŞ İçİN OLMALI


Elagöz; “Bizim gibi hukuk ve adalet bilincinin yeteri kadar gelişmediği toplumlarda, avukatlık mesleğinin icrası her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Bu zorluğun temel sebeplerinden bir tanesi, insanı değil, insan haklarını değil, devletin menfaatlerini korumayı adalet sayanların çoğunlukta olduğu bir anlayışın hakim olmasıdır.  Nitekim ülkemizde de durum böyledir. Oysa ki; devlet vatandaş için vardır.” Dedi. 


İLKELERİN ORTADAN KALKTIĞI DöNEMDEYİZ


Elagöz açıklamalarına eleştirilerde bulunarak devam etti. Başkan Elagöz; “Diğer bir sebep ise ülkemizde erkler ayrılığı siteminin ortadan kalkmış olmasıdır. Anayasamızda yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi halen yazılı bir metin olarak durmakta ise de fiiliyatta bunun böyle olmadığı başta biz avukatlar olmak üzere tüm yurttaşlar tarafından da bilinmekte ve hissedilmektedir. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesinin ortadan kalktığı bu dönemde yurttaşın hakkını savunmak ve adaletin tecellisine katkı sağlamak amacıyla tüm avukatlar zor şartlarda ve her zamankinden daha fazla bir mücadele içinde görev ifa etmektedirler. Biz Avukatlar, yıllardır bir türlü çözülemeyen meslek sorunlarımıza rağmen, hukuk devleti olmada sorunları olan bir ülkenin hukukçuları olarak bu durumun acılarını, sancılarını ve sorumluluklarını, tıpkı Avukatlık cüppeleri gibi yıllardır omuzlarımızda taşımaktayız. 


HUKUKUN üSTüNLüĞü VE DEMOKRASİ EGEMEN OLMALI


Hukukun üstünlüğünün, demokrasinin, temel insan haklarının ve sosyal devlet ilkesinin egemen olduğu bir Türkiye’de yaşama arzusunda olduğumuzu bir kez daha ifade ederek, başta Eskişehir Barosuna kayıtlı meslektaşlarım olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında görev yapan tüm avukatlarımıza saygılarımı sunuyor, 5 Nisan Avukatlar Günümüz kutlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.