Uzaktan eğitim tepkisi

Uzaktan eğitim tepkisi
 Eskişehir Eğitim Sen Şube Sekreteri Mahir Hamdi Sarı, uzaktan eğitim modelinde özel eğitim hizmetlerinin yetersiz kaldığını söyledi.Korona günlerinin ülkede eğitim sisteminin ne kadar eşitsizlikler üzerine  kurulduğunu bir...

 


Eskişehir Eğitim Sen Şube Sekreteri Mahir Hamdi Sarı, uzaktan eğitim modelinde özel eğitim hizmetlerinin yetersiz kaldığını söyledi.


Korona günlerinin ülkede eğitim sisteminin ne kadar eşitsizlikler üzerine  kurulduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Sarı, “EBA ve TV üzerinden yapılan içerik ve kapsayacılıktan uzak modelin özel eğitim alan öğrenciler ve velileri üzerinde yarattığı etki büyük olmuştur. özel eğitim hizmetlerinden yararlanan yüz binlerce öğrenci hiçbir şekilde uzaktan eğitim ve/veya MEB tarafından sağlanan eğitim hizmetlerine erişememektedir. öncelikle özel eğitimde asıl olan iyi yapılandırılmış eğitim ortamı, içeriği ve bireysel eğitimdir. Uzaktan eğitim bu eksiği kapatmaktan uzaktır. Görme engelli, işitme engelli, zihin engelli, otizmli veya çoklu engel gruplarındaki öğrencilerin kullanımına uygun içerikler oluşturulmamıştır.
Kaynaştırma faaliyetlerine katılan öğrenciler genel eğitim sınıfına yönelik ders içerikleri arasında görmezden gelinmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.