"Termik mücadelesinde yanımızda olun"

“Termik mücadelesinde yanımızda olun”
 İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, termik santralin açtığı olumsuzluklar yüzünden Zonguldak iline giriş çıkışların yasaklandığını hatırlatarak, Eskişehir’de kurulmak istenen santrale topyüken karşı durulması gerektiğini...

 


İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, termik santralin açtığı olumsuzluklar yüzünden Zonguldak iline giriş çıkışların yasaklandığını hatırlatarak, Eskişehir’de kurulmak istenen santrale topyüken karşı durulması gerektiğini söyledi.


 


Ektaş, termik santrallerin birer ölüm makinesi gibi çalıştığını, solunum yolu hastalıkları, akciğer başta olmak üzere çeşitli kanser tipleri ürettiğini, bağışıklığı düşürdüğünü belirterek, “İşte, termik santrallerin neden olduğu bu hastalık ve sonuçlar, korona gibi salgın hastalıklardan en çok etkilenen, en büyük riskle karşı karşıya kalan dezavantajlı insan kümesini oluşturmaktadır. Zonguldak’ta 3 Nisan tarihine kadar rapor edilmiş koronavirüsü vaka sayısı 197 olurken 12 vatandaş ise hayatını kaybetmiştir.” Dedi.


Daha sonra sözü Alpu’da kurulmak istenen termik santrale getiren Ektaş, “Zonguldak örneği, İlimizdeki yaşamın da nasıl bir tehdit altında olduğunu göstermektedir. Zonguldak örneği, farkındalıklarımızın gelişmesinde yeni bir fotoğraf olarak hafızamıza kazınmıştır. çabamız; doğa için, gelecek nesillerimiz için, yaşam içindir. Hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz, kömürlü termik santrale geçit vermeyeceğiz. Bu vesileyle, AK Parti Milletvekillerimize, Teşkilat Yöneticilerimize ve AK Partiye gönül veren hemşerilerimize bir kez daha sesleniyor ve el uzatıyoruz. Gelin Eskişehir’in yaşam savaşı olan “termik santrale hayır”  mücadelesinde yanımızda yerinizi alın, karşı duruşunuzu net olarak gösterin.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.