"A.Ü. yarı açık cezaevi gibi"

“A.Ü. yarı açık cezaevi gibi”
CHP İl Başkan Yardımcısı Battal Uyar, gündemden düşmeyen Anadolu Üniversitesi ile ilgili olarak “Üniversite güvenlik önlemleri sayesinde yarı açık cezaevine dönüştü” diye konuştu CHP İl Başkan Yardımcısı Battal Uyar,...

CHP İl Başkan Yardımcısı Battal Uyar, gündemden düşmeyen Anadolu üniversitesi ile ilgili olarak “üniversite güvenlik önlemleri sayesinde yarı açık cezaevine dönüştü” diye konuştu

CHP İl Başkan Yardımcısı Battal Uyar, eğiktimde yaşanan aksaklıkları anlattığı basın açıklamasında, son günlerde tartışma konusu olan Anadolu üniveritesi’ne dair de eleştirilerde bulundu.


CHP İl Başkan Yardımcısı Battal Uyar, koronavirüs salgını sonrasında eğitimde pek çok konuda olumsuzluğun yaşandığını belirtirken, son günlerde gündemden düşmeyen Anadolu üniversitesi ile ilgili olarak ise “yarı açık cezaevine dönüştü” benzetmesini yaptı.


öĞRENCİLER TEDİRGİNLİK YAŞIYOR


Anadolu üniversitesi ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Uyar,  “Eskişehir'deki üniversitelerimizde alınan "online" sınavlar yapılma kararı öğrencilerde tedirginlik yaratmaktadır. Orgun ve acık öğretim sınavlarının uzaktan eğitim yoluyla yapılması, sınavların geçerliliği ve güvenirliliğini olumsuz yönde etkileyecektir.​Bilindiği gibi öğrencilerin tümü eşit koşullarda yaşamıyorlar. Birçok öğrencide bilgisayar ve internet erişimi yoktur.​ Sınavlarla ilgili sorunlarını anlatmaya çalışan öğrencilere bazı yönetici öğretim üyeleri "ruh haliniz müsait değilse seneye bırakın" diyebilmektedir.​ Anadolu üniversitesinde, kurumsal kültür hiçe sayılmış, atamalarda liyakat gözetilmemiştir, gözetilmemektedir.​Bazı kendini bilmezler, yalnız kentimizin değil, tüm Türkiye'nin hayranlık ve saygı duyduğu değerli hocamız, Anadolu üniversitesi A.ö.F. kurucu rektörü ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e de bir bilim adamı ile bağdaşmayan kaba tavırlarda bulunmuşlardır.” dedi.


YARI AçIK CEZAEVİNE DöNDü


Uyar, “Gerek uzaktan açık öğretim gerekse bilimsel üniversite yönetimi konusunda dünya çapında deneyim bilgi ve kültüre sahip olan ve kentimizin profilini sil baştan yenileyen Sayın Büyükerşen ile saygısızca dalga geçmeye kalkanlar önce kendi eğitimlerine ve akademik geçmişlerine bakmalıdırlar.   Anadolu üniversitesi, aşırı güvenlik önlemleri ile yarı açık cezaevine dönüştürülmüştür. üniversitenin bilim ve eğitimle ilgili birçok ihtiyacı varken, kurumun mali olanakları yanlış kullanılarak heder edilmektedir.​üniversite ve kentimizin saygın görünüşüne gölge düşüren bu şahıslar önce başta hukuk fakültesi olmak üzere diğer fakültelerdeki haksiz hukuksuz uygulamalarına son vermeli, şov yaparak değil bilim üreterek topluma hizmet etmelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.