"Şiddet dolu bir eve hapsolunamaz"

“Şiddet dolu bir eve hapsolunamaz”
CHP Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaprak Hayriye Eryılmaz, koronavirüs salgını ile birlikte dünya ve ülkenin olağanüstü bir dönemden geçtiğini söyleyerek, aile içi şiddetin de had safhaya geldiğini vurguladı. Salgın...


CHP Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaprak Hayriye Eryılmaz, koronavirüs salgını ile birlikte dünya ve ülkenin olağanüstü bir dönemden geçtiğini söyleyerek, aile içi şiddetin de had safhaya geldiğini vurguladı.


 


Salgın sebebiyle ‘evde kal’ çağrısı yapıldığını ve konuşulan, tartışılan tek konunun COVİD-19 olduğunu ifade eden Eryılmaz, “Ancak bu dönemde zaten süregelen sorunlar devam etmiş ve şiddete maruz kalan kadınların yaşadığı aile içi şiddet, yaşanan ekonomik ve sosyal olumsuzluklarla en üst seviyeye çıkmıştır. ülkemizde ilk vakanın görülüp ‘evde kal ‘çağrısı yapılmaya başlanan 11 Mart’tan 31 Mart’a kadar geçen 20 günlük sürede kayıtlara geçen kadın cinayetlerinin sayısı 21 olmuştur. Maalesef çok sayıda genç kız ve kadın aslında en güvende olacakları evlerinde şiddete maruz kalmışlardır, cinayete kurban gitmişlerdir. Virüs sebebiyle şiddet dolu bir eve hapsolmak ve kadınları bu kadere terk etmek kabul edilemez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.