Hijyen önlemleri ihmal edilmiyor

Hijyen önlemleri ihmal edilmiyor
 Tepebaşı Belediyesi, koronavirüs ile mücadele çalışmalarına aralıksız şekilde devam ederken, belediye personelinin dezenfeksiyon ve hijyen önlemleri de ihmal etmiyor. Tepebaşı Belediyesi ilçe genelinde gerçekleştirdiği temizlik...

 


Tepebaşı Belediyesi, koronavirüs ile mücadele çalışmalarına aralıksız şekilde devam ederken, belediye personelinin dezenfeksiyon ve hijyen önlemleri de ihmal etmiyor.


 


Tepebaşı Belediyesi ilçe genelinde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, çalışmalarda görevli personel için alınan sağlık önlemleri de ihmal edilmiyor.


Maske ve eldiven takarak işbaşı yapan personelin, mesai başı ve sonunda ateş ölçüm kontrolleri yapılıyor. Gerekli önlemleri alan temizlik personeli, görev bitiminde ise yaya dezenfeksiyon ünitesine girerek dezenfekte oluyor. Personel görev yerlerine giderlerken de sosyal mesafeyi koruyarak servis araçlarına boşluk bırakacak şekilde oturuyor. Yetkililer ayrıca vatandaşların da duyarlı olmaları gerektiğini ifade ederek çevrenin temiz tutulması konusunda herkese görevler düştüğünü hatırlatıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, toplum sağlığı konusunda çöplerin ayrıştırarak ve zamanında çıkarılmasının da önemli olduğunu belirtiyor.


KULLANILMIŞ ELDİVEN VE MASKELER


Yetkililer ayrıca vatandaşlarca kullanılan eldiven ve maskelerin herhangi bir yere bırakılmaması gerektiğini, bu malzemelerin tıbbı atık sınıfına girdiğini de ifade etti.


Kullanılmış maske ve eldivenlerin, dezenfektan ile tehlikesiz hale getirilebileceğini kaydeden yetkililer, 1 litre suya 1 yemek kaşığı çamaşır suyu eklenerek dezenfektan elde edilebileceğini de hatırlattı. Kullanılmış eldiven ve maskelerin, dezenfektan içinde yarım saat bekletilerek tehdit dışı kalacağını kaydeden yetkililer, malzemelerin bu aşamadan sonra poşetlenerek çöpe atılmasının sağlıklı olacağına dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.