"Kaçak ağ atanlar yakalansın"

“Kaçak ağ atanlar yakalansın”
  Korona virüs tedbirleri kapsamında birçok ilde olta balıkçılığı yasaklanırken, yasağa uyan Eskişehirli olta balıkçıları, ağ atarak kaçak balık tutan şahısların engellenmesini istiyor. Eskişehir Olta Balıkçıları...

 



Korona virüs tedbirleri kapsamında birçok ilde olta balıkçılığı yasaklanırken, yasağa uyan Eskişehirli olta balıkçıları, ağ atarak kaçak balık tutan şahısların engellenmesini istiyor.


 


Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) Başkanı Osman Demirtaş, sosyal medyada ağ atarak kaçak balık tutan birçok şahsın görüntülerinin olduğunu belirtti ve konunun incelenmesi için yetkililere seslendi. Ayrıca Eskişehir sınırları içerisinde kalan ancak farklı illerin müdürlüklerine bağlı göletlerde de benzer olayların yaşandığını kaydeden Demirtaş, "Valimizin bu baraj ve sulama göletlerine yakın köy muhtarlarına acilen birer genelge göndermesini ve bu göletlerin denetimlerinin yapılmasını istiyoruz. Buralardaki fırsatçılara meydan bırakılmaması gerektiğine inanıyoruz. Kurallara uymayan kooperatif ve tüzel kişilere cezai işlem yapılması gerekmektedir. İlimiz sınırlarında olup yakın illerin müdürlüklerine bağlı olan baraj göletleri için diğer il valilikleriyle iletişime geçilerek bu işlemlerin yapılması gerektiğini söylüyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.