"Şirketler fedakârlık yapmalı"

“Şirketler fedakârlık yapmalı”
Eskişehir Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Ender Kelleci, “Evde izolasyon sürecinde evlerinden çıkmayan vatandaşlara temel kamu hizmetlerinden biri olan enerjinin kesintisiz ve kaliteli olarak sunulması her zamankinden daha fazla...

Eskişehir Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Ender Kelleci, “Evde izolasyon sürecinde evlerinden çıkmayan vatandaşlara temel kamu hizmetlerinden biri olan enerjinin kesintisiz ve kaliteli olarak sunulması her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir.” Dedi.


 


Konuyla ilgili olarak şirketlere çağrıda bulunan Kelleci; “Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Kongo’da dahi elektrik ve su faturalarının iki ay boyunca ücretsiz olacağı açıklanmıştır. Devletimizden bu süreçte inisiyatif alması ve vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak uygulamalar gerçekleştirmesi beklenirken, büyük bir hayal kırıklığı yaşanmıştır. Salgın sürecini ülke olarak el ele vererek atlatmamız isteniyorsa, vatandaşlarımızdan beklenen fedakarlıkların yanında elektrik ve doğalgaz şirketleri de kamu yararı için fedakarlıklar yapmalıdır.


Enerjiye erişim, en temel insan haklarından biridir. Bugün özel şirketler eliyle gerçekleştirilse de temel kamu hizmeti niteliğindeki enerjiye erişim hizmetinin kesintisiz olarak sürdürülmesi elzemdir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, özellikle salgın süresinde enerjiye erişim hizmetlerinin kesintiye uğramaması ve istikrarlı bir şekilde sürdürülmesine yönelik her türlü hazırlığı yapmalıdır. Salgın süresinde yaşanabilecek ekonomik veya teknik sıkıntılar nedeniyle görevi sürdüremeyeceği anlaşılan dağıtım bölgeleri tereddüt edilmeden kamulaştırılmalıdır. Biz de kamu kuruluşu niteliğindeki bir meslek örgütü olarak ihtiyaç duyan tüm kurumlara her türlü teknik desteği vermeye hazır olduğumuzu vurgulamak istiyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.