Eskişehir'i yine es geçtiler!

Eskişehir’i yine es geçtiler!
 Tarım Bakanlığı, tohum desteği alacak 21 şehri açıkladı. Korona virüs salgını tedbirleri arasında yer alan destek kapsamında 21 il belirlenirken, Eskişehir’in bu iller arasında olmayışı, “Üvey evlat mıyız?” sorusunu...

 


Tarım Bakanlığı, tohum desteği alacak 21 şehri açıkladı. Korona virüs salgını tedbirleri arasında yer alan destek kapsamında 21 il belirlenirken, Eskişehir’in bu iller arasında olmayışı, “üvey evlat mıyız?” sorusunu gündeme getirdi.


 


Tarımda en çok üreten Eskişehir, destek alacak iller arasında yer almadı. Tarım Bakanlığı tarafından tohum desteği verilecek iller açıklandı. Korona virüsü salgını sebebiyle aldıkları bir takım destekleri açıklayan bakanlık, sadece belirlenen illere destek verileceğini duyurdu. Bu kararı eleştiren Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli ise, Eskişehir’e yine üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi.


 


Eskişehir’in en çok başta tahıl olmak üzere mısır, ayçiçeği üreten bir kent olduğunu hatırlatan Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli, Eskişehir’e yine üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi.


Tarım Bakanlığını stratejik ürünler için 21 il’de yüzde 75 oranında çiftçiye tohum desteği, açıklamasının ardından konuşan başkan Erdemli “Bakanlığın destek vereceği ürünler arasında buğday, arpa, kuru fasulye, mercimek, mısır, ay çiçeği ve çeltik bulunuyor. Bu ürünlerin tümü fazlası ile Eskişehir’de çiftçimiz tarafından yetiştirilmekte. Bakanlık tarafından 6 bin 700 ton sertifikalı tohumluk dağıtılacak. İç Anadolu bölgesinde en çok ürün eken Eskişehir olmasına rağmen verilecek bu destekten maalesef payımızı alamadık. Bakanlık çiftçimizin boynunu bükük bıraktı diyerek Eskişehir Milletvekillerine destek çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.