"Çiftçi salgın desteğinden mahrum bırakıldı"

“Çiftçi salgın desteğinden mahrum bırakıldı”
Tarım ve Orman Bakanlığı koronavirüs salgınının tarım sektörüne etkilerinin azaltılması için tohum destek paketleri açıklarken, Eskişehir destek verilecek iller arasında yer almadı. Bu duruma CHP’li Milletvekili Çakırözer,...

Tarım ve Orman Bakanlığı koronavirüs salgınının tarım sektörüne etkilerinin azaltılması için tohum destek paketleri açıklarken, Eskişehir destek verilecek iller arasında yer almadı. Bu duruma CHP’li Milletvekili çakırözer, meclisten tepki gösterdi.


CHP’li Utku çakırözer, Meclis’te yaptığı konuşmasında Eskişehir’in bu iller arasında yer almamasına tepkigösterdi, Eskişehir’in de destek kapsamına alınmasını istedi. çakırözer, “Son bir yıl içinde ard arda gördüğü afetlerde Eskişehir çiftçisine sahip çıkmayan, milyonlarca liralık zarara tek kuruş göndermeyen hükümet şimdi de salgın döneminde Eskişehir’imizi kapsam dışı bırakıyor. EskişehirimizAnadolumuzun tahıl ambarı. Tarım Bakanı buğday, arpa, mısır, ayçiçeği ekilen yerlere tohum desteği verilecek diyor. İç Anadolu’da mısır için, ayçiçeği için, buğday için en fazla üretimin yapıldığı yer Eskişehir'imiz. Ama salgın ile mücadelede bile Eskişehirli çiftçilerimize üvey evlat muamelesi yapılıyor. Eskişehir’imiz de destek kapsamına alınmalıdır”dedi.


MECLİS’TEN çAĞRI: “üVEY EVLAT MUAMELESİNDEN VAZGEçİN”


CHP’li Utku çakırözer, salgın döneminde çiftçiler için açıklanan tohum desteği paketinde Eskişehir’in olmamasına tepki gösterdi. çakırözer TBMM Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında, “Salgın döneminde olsun Eskişehir’imize üvey evlat muamelesinden vazgeçilmelidir. Anadolumuzun tahıl ambarı Eskişehirimiz de destek verilecek iller kapsamında alınmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.