"Kapatılan hastaneler açılsın"

“Kapatılan hastaneler açılsın”
Kabukcuoğlu; “Atıl tutulan on binlerce yatağa sahip devlet hastaneleri ve askeri hastaneler hizmete sokulmalıdır. Bu hastaneler şehir merkezlerinde vatandaşlarımızın rahatça ulaşabileceği hastanelerdir.” Diye konuştu.Teklifin...

Kabukcuoğlu; “Atıl tutulan on binlerce yatağa sahip devlet hastaneleri ve askeri hastaneler hizmete sokulmalıdır. Bu hastaneler şehir merkezlerinde vatandaşlarımızın rahatça ulaşabileceği hastanelerdir.” Diye konuştu.


Teklifin gerekçesini açıklamak üzere söz alan Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, milletin sağlığına karşı büyük bir tehdit oluşturan covid-19 salgınıyla ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarının, enfeksiyon uzmanlarının her hastanede parça parça çalıştığını, belirli hastanelerde toplanmalarının, korona pozitif hastalara daha iyi hizmet vermelerini sağlayacağını ve virüsle ilgili tecrübelerini arttırıp, iş yüklerini azaltacağını söyledi.


Hava alanlarının hastane yapılmaya çalışıldığı, sahra hastanelerinin planlandığı bu dönemde, kamu hastanelerinin hizmete sokulmamasının komedi olacağını ifade eden Kabukcuoğlu; “Atıl tutulan on binlerce yatağa sahip devlet hastaneleri ve askeri hastaneler hizmete sokulmalıdır. Bu hastaneler şehir merkezlerinde vatandaşlarımızın rahatça ulaşabileceği hastanelerdir. Bunlara çürüktür, enkazdır gibi söylemlerle kulp takmaya gerek yoktur.” dedi. Kabukcuoğlu, Modern hastanecilik anlayışının kabul etmediği devasa Şehir hastanelerinin, Bakım-onarımı, aydınlatması, ısınma, temizlik ve ulaşımı gibi durumları düşünüldüğünde, enfeksiyon hastanesi olarak kullanılmaya hiç uygun olmadığını, her gün binlerce insanın sağlık hizmet almak için bu hastanelere gelmesiyle, enfeksiyonunun devlet eliyle sağlam insanlara bulaşma riskinin artacağını vurguladı.


Kabukcuoğlu’nun konuşmasından sonra Genel Kurul’da oylanan önerge, Ak Parti ve MHP’li milletvekillilerinin olumsuz oy kullanması neticesinde reddedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.