Virüs lületaşını da vurdu

Virüs lületaşını da vurdu
 Eskişehir’in sembolü olan lületaşı da korona virüsü nedeniyle kuyulardan çıkarılmaz hale gelince esnafta büyük sıkıntıya düştü. Eskişehir’de çeşitli mahallelerden çıkartılan lületaşının satışında da büyük...

 


Eskişehir’in sembolü olan lületaşı da korona virüsü nedeniyle kuyulardan çıkarılmaz hale gelince esnafta büyük sıkıntıya düştü.


 


Eskişehir’de çeşitli mahallelerden çıkartılan lületaşının satışında da büyük oranda azalma olunca esnafta sıkıntılı günler geçirmeye başladı. Virüs salgını nedeniyle uygulanan peş peşe yasaklar ile alınan tedbirlerden dolayı taş sıkıntısının yaşandığına dikkat çeken işletmeci Fevzi Akın, işyerlerinde de satışların durma noktasına geldiğini söyledi. Eskişehir’de yıllardan beri lületaşı işletmeciliği ile uğraştıklarını hatırlatan Akın “Tüm dünyada etkili olan korona virüsü lületaşı sektörümüzü de etkiledi. Şehre artık yerli ve yabancı turistin gelmemesi, ocaklardan taş çıkartılmaması satışları olmaması esnafı sıkıntıya soktu. Gerekli tanıtımı için mücadele verdiğimiz lületaşından karnını doyuran esnaf ve sanatkarımıza gereken kolaylıkların sağlanmasını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.